Lázár János: A miniszterelnökkel kialakult közöttünk egy olyan munkakapcsolat, aminek erős jövője van

2024.01.25. 13:03

Nem akarja az energiáit felőrölni a helyi lökdösődésben

Lázár János a Rádió7-ben azt mondta, a jövőben nem szeretne részt venni a vásárhelyi iszapbirkózásban. Úgy fogalmazott, „nem kívánom az életem hátralévő részét erre a hülyeségre pazarolni.”

Kovács Erika

Lázár János a vásárhelyi rádiónak adott interjút a jövőbeni terveiről.

Fotó: Kurucz Árpád / archív fotó

A Rádió7 csütörtöki, „Közös nevező” című műsorában Lázár János, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter beszélt a közelmúltban tett bejelentése hátteréről, vagyis, hogy 2026-ban nem indul egyéni jelöltként az országgyűlési választáson.

 

Mind a hat választást megnyerte

 

Leszögezte, ez személyes döntés volt, nem politikai.

Idén leszek 49 éves. Leéltem az életem első felét. Most kiváló alkalom nyílik arra, hogy összegezzem az eddigi munkásságom és átgondoljam, mit szeretnék a jövőben csinálni

 – mondta Lázár János és megköszönte a hódmezővásárhelyieknek az elmúlt éveket. Hatszor indult egyéni képviselőnek és mind a hat választást megnyerte.


Új kihívások jönnek

25 év nem kevés, új típusú kihívások jönnek a következő években. 2026-ban nem indulok egyéni képviselőnek, addig természetesen végzem a munkám. 2026-ban új egyéni képviselője lesz Hódmezővásárhelynek és a választókerületnek. Nagyon sok tehetséges ember él itt, a választókerület lakói biztosan megtalálják azt, aki a legjobban képviseli majd az érdekeiket. Az együttműködésért hálás vagyok, a város mindig számíthat rám 

– mondta Lázár János.

A munkám többrétegű. Végzem az országgyűlési képviselői feladataimat, a kormány tagjaként szolgálom a hazámat, egy alapítvány sorsával is foglalkozom. Dolgozom a miniszterelnöknek személyesen is. Kialakult közöttünk egy olyan munkakapcsolat, aminek erős jövője van 

– fogalmazott Lázár János, aki az elmúlt negyedévszázados munkáját sikeresnek ítélte.

 

A vásárhelyiek a jövőben is számíthatnak rá

 A vásárhelyiek számíthatnak rám a jövőben is, de más minőségben. Nem akarok a helyi ügyekkel foglalkozni. Nem azért, mert ezeket tőlem távol állónak gondolnám, hanem mert semmiképpen nem akarom az energiáimat felőrölni a helyi lökdösődésben, kisszerű vitákban

 – mondta.

Lázár János leszögezte, ha a Fidesznek szüksége lesz rá, és együtt akarnak dolgozni, annak nem látja akadályát, a maga eszközeivel segíti a helyi Fideszt is.

Lázár János szerint Hódmezővásárhely méltatlan helyzetbe hozta magát. A város jelenlegi vezetése lezülleszti a várost, a közösséget. Megbeszélték a miniszterelnökkel, hogy nem tudnak együttműködni olyan városvezetéssel, amelyik elárulja, viszont pártállástól függetlenül mindenkivel együttműködnek, aki szolgálja a hazáját. Kiemelte, Szeged vezetésével például jól együtt tudnak dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában