Helyi közélet

2024.01.01. 18:55

Nyugodtan telt a szilveszter Csongrád-Csanádban

Néhány kisebb tűzön és garázdaságon kívül semmi komolyabb nem történt Csongrád-Csanád vármegyében 2023 utolsó napján. A szilveszter nyugodtan telt.

Suki Zoltán

Illusztráció.

Fotó: DM

Vasárnap a tűzijátékok miatt három kis tűzeset volt Szegeden – mondta lapunknak Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A Korányi fasoron és a Csanádi utcában égett egy-egy kuka, mert túl hamar dobták bele a tűzijáték maradványait. A harmadik eset Csongrádon volt ugyancsak emiatt. Éjjel egy órakor kigyulladt egy garázs Újszegeden, ami kiégett, de ennek nincs köze a szilveszterezéshez. Szombaton három vonulásuk volt a tűzoltóknak. Árokba csúszott egy autó a 47-es úton, sérülés nem történt. Szegeden az Olajos utcában a szén-monoxid érzékelő jelzett, de szerebcsére senkinek sem esett baja. Domaszéken pedig egy munkagép gázvezetéket szakított át.

Szilveszter napján egyébként országszerte összesen 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70, baleset miatt pedig 73 esetben hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez, kigyulladt kukákhoz riasztották a tűzoltókat.

A szilveszter bűnügyi szempontból sem volt túl izgalmas. Információink szerint pirotechnikai eszköz használata miatt egy szabálysértési eljárás indult.

A mentők országszerte 3103 esetet láttak el szilveszterkor – ezt már az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte hétfőn. Győrfi Pál közleménye szerint közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek sérültjei és belgyógyászati rosszullétek mellett 206 embert szállítottak kórházba a mentők túlzott alkoholfogyasztás miatt. Közülük 28-an kiskorúak voltak. Csongrád-Csanád vármegyében csak néhány ittas emberhez hívtak mentőt, de más, komolyabb eset nem történt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában