Soha nem múló tradíció a Bethlen-bál

2024.01.13. 22:14

Örök élményként kíséri a diákokat a nyitótánc emléke – Galéria

Tábori Szilvia

Soha nem feledhető élmény a végzős diákbál.

Fotó: Karnok Csaba

Idén vízkereszt után egy héttel, január 13-án, szombaton este nyitotta meg a hódmezővásárhelyi báli szezont a Bethlen Gábor Református Gimnázium. Ezúttal is ötvennél több pár, köztük majdnem minden végzős diák táncolt az elegáns rendezvényen a Fekete Sas báltermében. Arra a kérdésre, vajon mit mondhat a diákoknak az ünnepi esemény kezdetén, Bovier Hajnalka úgy fogalmazott: különös élmény, felemelő érzés rájuk tekinteni ezen az estén, hogy kész hölgyek és urak állnak a tanári kar és családtagjaik előtt a táncparketten. Valamennyi kolléga hasonlóan érez a Bethlen-bálon, ami egy soha nem múló tradíció az iskola életében.

A végzős diákok szinte megkoronázzák gimnáziumi éveiket diákbáljukkal. A 19 órakor kezdődő nyitótánc előtti izgatott pillanatokban Gál Petra Júlia úgy fogalmazott: évszázadokra visszanyúló alkalom az, amikor a lányok első bálozóként jelennek meg, és most ők is ezt élhetik át. Azt már táncpartnere, egyben osztálytársa, Makán Mihály tette hozzá: nem áll messze az igazságtól az a kijelentés, hogy a végzős bál a felnőtté válás része. Mindketten úgy vélik, hálával tartoznak szüleiknek, és tanáraiknak is, hogy hátországként támogatták őket útjukon és ezen a báli eseményen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában