Helyi közélet

2024.01.12. 19:00

Rászorulóknak adták a jótékony főzésből megmaradt ételt is a Rotarysták – Fotók

Timár Kriszta

Legalább két adag étel minden rászorulónak jutott, aki eljött a rotarysták adományosztására. Fotó: Karnok Csaba

A Klauzál téren tartott ételosztást péntek délután a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Mint arról korábban már beszámoltunk, a tagok – ahogyan ez már csaknem egy évtizede hagyomány – 3 napon keresztül főztek a Szent Ferenc konyhán azoknak, akik egy tál meleg ételért minden nap betérnek az alsóvárosi intézménybe.

Naponta 40-50 adag friss, meleg ételt osztottunk így ki. A megmaradt székelykáposztát, töltött káposztát és gulyáslevest lehűtöttük, bedobozoltuk, kiegészítettük a Szegedi Sütödék által biztosított kenyérrel, ezeket hoztuk ide a belvárosba, hogy rászorulóknak odaadjuk

 – mondta el Elekes Zoltán, a klub háznagya. Hozzátette, összesen mintegy 600 adag ételt készítettek, ennek alapanyagköltségét a tagok adták össze.

A meghirdetett időpontban már majdnem félszázan várakoztak az adventi programsorozatról már jól ismert faház előtt. A rotarysták mindenkit biztosítottak, hogy legalább két doboz étel mindenkinek jut, így akár a teljes hétvégére tudják biztosítani számukra a tartalmas, meleg ételt. Volt, aki messzebbről nézte az ételosztást, mint mondta, mankóval nem akart sorban állni. Miután észrevették, neki a padhoz odavitték az ételt. 

A megmaradt adagokat a szegedi mentőállomásra, rendőrségre és tűzoltóságra vitték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában