Márki-Zay Péter: Nekünk 6 havi bér kifizetése mellett is megérte Tatár Zoltánt elküldeni

2024.01.23. 10:41

Tatár Zoltán első fokon pert nyert a vásárhelyi önkormányzat ellen

Kovács Erika

Fotó: DM

Első fokon pert veszett a hódmezővásárhelyi önkormányzat Tatár Zoltánnal, a város volt jegyzőjével szemben és 5,1 millió forint kifizetésére kötelezték a várost.

Döntött a Törvényszék: jogellenes volt az elbocsátásom címmel adott hírt Tatár Zoltán arról, hogy január 22-én ítéletet hirdetett a Szegedi Törvényszék három hivatásos bíróból álló tanácsa a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal ellen a közszolgálati jogviszonya megszüntetése miatt indított perben.

A Törvényszék elsőfokú ítéletében megállapította, hogy a 2023. április 6-án kötött, a közszolgálati jogviszonyom megszüntetésére vonatkozó megállapodás jogszabályba ütközött, ezért semmis. A közszolgálati jogviszonyom az érvénytelen megállapodás alapján is megszűnt 2023. április 6-án, ezért a később, méltatlanságra hivatkozással közölt felmentésem is hatálytalan. A közszolgálati jogviszonyom jogellenes megszüntetése miatt a törvényszék kötelezte a polgármesteri hivatalt, hogy 15 napon belül fizessen meg 5,1 millió Ft kártérítést, valamint ennek 2023. április 7. napjától a kifizetés napjáig járó késedelmi kamatát 

– írta Tatár Zoltán. A törvényszék elsőfokú döntése szerint a polgármesteri hivatalt terhelik a saját perköltségei és a városháza által megbízott ügyvéd munkadíja, ami a Tatár Zoltán által ismert megbízási szerződés szerint több mint 1 millió forint lesz.

Az ítélet nem jogerős, ellene mindkét fél fellebbezhet, de Tatár Zoltán nem tervezi ezt, elfogadja az első fokú ítéletet.

Mint ismeretes, néhány nappal ezelőtt az önkormányzat a perrel kapcsolatban egyezségi ajánlatot tett Tatár Zoltánnak, de a hivatal által érvényesnek elismert megállapodásban az 5,1 millió forint kifizetését az MZP1G oldal megszüntetéséhez, valamint nyilvános bocsánatkéréshez kötötték volna, vagyis Márki-Zay Péterék közpénzen szabadultak volna meg egy számukra kínos szivárogtató oldaltól. Tatár Zoltán elutasította az ajánlatot.

A bírósági ítéletről Márki-Zay Péter polgármester is elmondta a véleményét abban a hétfő esti 25 perces videójában, amiben a Promenád24 című internetes portál cikkeit kritizálta Szemlézem a lázársajtót alcímmel. Ebben azt mondta, a munkaügyi perekben hajlamosak a bíróságok a munkavállalónak ítélni, itt is ez történt.

Ha nem bocsátottuk volna el Tatár Zoltánt, akkor jóval több pénzt fizettünk volna már a bérére, mint most, hogy első fokon, tudomásom szerint 6 havi bért ítéltek meg neki. Természetesen, ha a bíróság úgy dönt, akkor kifizetjük neki. Nekünk 6 havi bér kifizetése mellett is megérte Tatár Zoltánt elküldeni 

– mondta a videóban a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában