Helyi közélet

2024.01.25. 13:02

Vásznon a lovak szeretete

A 20 éves Hegedűs Fanni festményeiből, rajzaiból nyílt kiállítás a napokban a kisteleki Klebelsberg Művelődési Központ nagytermében.

Imre Péter Géza

Hegedűs Fanni lováról, Fanniról készült kedvenc képénél. Fotó: Imre Péter

Gratulálok! Szépek a festményei és a rajzai, hasonló folytatást kívánok!

 – mondta egy idősebb férfi az alkotásokat megtekintve a 20 éves, kisteleki Hegedűs Fanninak, akinek a napokban nyílt meg 45 képet felvonultató kiállítása egykori tanára és a helyi festőkör vezetője, Szombathelyi Árpád segítségével a helyi művelődési házban.

Már pici koromtól érdekelt a művészet, élt bennem az alkotási vágy. A művészeti iskolában Szombathelyi Árpád, a lánya, Ágnes és Hajdú Zsanett voltak a tanáraim, ők a példaképeim is. Eleinte hobbinak indult, de most már komolyabb céljaim vannak

 – kezdte történetét Fanni. 

Fotó: Dömös Ajsa Photography

A kisteleki lány önálló életében több lábon akar állni: az SZTE képábrázoló szakán tanulja a festészetet, egy kisteleki butikban eladó és problémás lovakkal is szeretne foglalkozni, mert az őt mindenben támogató családján és párján, illetve a művészeten kívül a lovak, pontosabban egy hátas játszik főszerepet mindennapjaiban.

Négyéves koromtól lovagolok, és gyermekkori vágyam volt, hogy saját lovam legyen, ez fél éve vált valóra

 – mondta.

 Elmentünk megnézni egyet, ágaskodott, fegyelmezetlen és problémás volt, semmivel sem győztek meg arról, hogy megvegyem. Mikor visszavezették a karámba, bökdöste a kaput, nyerített és nézett rám. Hihetetlen! Úgy is mondhatjuk, kiválasztott, és ekkor mondtam én is, ő kell nekem. Utólag derült ki, hogy őt is Fanninak hívják

 – mesélte elérzékenyülve.

Fotó: Dömös Ajsa Photography

Sok munka, sírás, sérülés árán bizalmi kapcsolat alakult ki közöttük és nem régen felengedte a hátára.  Ha velem van, megnyugszik – fogalmazott. 

A tárlaton négy alkotásomon is szerepel, a kedvencem a Menedék című, mert egymásban mindketten menedékre leltünk 

– magyarázta.

Akárcsak az embereknél, a lovaknál is a szem a lélek tükre, fontos, hogy mit sugároz, milyen érzelem van benne. Egyszer szeretném megfesteni Fanni tekintetét

 – árulta el a fiatal lány, aki a képzőművészet mellett zongorázni, gitározni és citerázni is tud.

A lovas képek mellett csendéleteket, madarakat és önarcképeket is láthatnak a kiállítás látogatói. A tárlat február 9-ig látogatható a kisteleki Klebelsberg Művelődési Központ nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában