Napszínes

2024.01.11. 20:30

Vékony jég borítja a mártélyi holtágat – Galéria

Kovács Erika

Mártély minden évszakban nagyon szép, télen is. Fotó: Kovács Erika

Mintha teljesen más térségben helyezkedne el, ég és föld volt Hódmezővásárhely határa és Mártély időjárása között csütörtökön délelőtt. Orosházától Hódmezővásárhelyig zúzmarás fák díszítették a 47-es főút mentét, a szántóföldek is fehérré váltak a dértől. A közlekedést még a köd is nehezítette. A körforgalomtól azonban szinte varázsütésre kivirult a világ, a Mártély felé vezető út melletti fákon zúzmarának és ködnek nyoma sem volt, ellenben szikrázott a napsütés.

A holtág, ahogy ez ilyen tájt már lenni szokott, itt-ott szinte már a járdáig ért. A partra húzott csónakok belefagytak a medréből kilépett vízbe. A strandon alig látszott ki a mélyvizet jelző tábla, a Bohém teraszt is rabul ejtette a jég.

Alig találkoztunk emberrel, csak a mártélyi macskaalakulat őrszemei napoztak és masíroztak a parton. Három hattyú és egy vadkacsapár a strandon úszkált és lakmározott, időnként kiléptek pihenni a jégre.

Mártély minden évszakban gyönyörű. Ha az időjárás engedi, érdemes lesz hétvégén is kilátogatni egy séta, no meg a látvány kedvéért. Viszont jégre lépni tilos! Az elmúlt napok fagyos időjárása ahhoz nem volt elég, hogy olyan vastag jég képződjön, hogy az embert is megtartsa. A jégen csúszkálás egyelőre a hattyúk és vadkacsák privilégiuma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában