A dolgozók többsége megmaradt, a térítési díjak változatlanok, de a közétkeztetési szolgáltatót lecserélték

2024.01.17. 18:11

Zökkenőmentesen kezdte meg működését a mindszenti székhelyű Kapcsolat Központ

Január 1-jétől Vásárhely nélkül működik a kistérségi társulás. A város saját szociális intézményt alapított, aminek egyelőre még nincsenek meg az engedélyei, így egy darabig, minimum február közepéig, elesik napi 1 millió forint állami normatívától.

Kovács Erika

Bálint Gabriella lett a Mindszenti Kapcsolat Központ főigazgatója.

Év elejétől működik a Mindszent-Mártély-Székkutas Többcélú Kistérségi Társulás és annak intézménye, a Kapcsolat Központ, immár Hódmezővásárhely nélkül. Az intézmény főigazgatója Bálint Gabriella, aki megalakulásától az utóbbi hónapokig vezette a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központját. A Mindszent központú intézmény a korábbi Kapcsolat Központ jogutódként működik tovább, ők kapják a normatívát.

A három településen összesen 10 feladatkörünk van. Mindszenten az időskorúak bentlakásos otthona, az idősek nappali ellátása, a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a család- és gyermekjóléti szolgálat tartozik hozzánk, Székkutason a család- és gyermekjóléti-, a tanyagondnoki szolgálat, a házi segítségnyújtás és a szociális étkeztetés a feladatunk, Mártélyon pedig a család- és gyermekjóléti szolgálat

 – tudtuk meg Bálint Gabriella főigazgatótól, akinek Mártéllyal és Mindszenttel 17, Székkutassal pedig 6 évnyi közös munkatapasztalata van.

– Ugyanazzal a lelkesedéssel és elhivatottsággal kezdtem a munkát, mint korábban a hódmezővásárhelyi székhelyű kistérségi intézmény élén végeztem. Szerencsére a jogutódlással tovább működő intézmény életében maradt egyfajta állandóság, ami egyben biztonságot is jelent, vagyis ellátottjaink többségében ugyanazokkal a dolgozókkal találkoznak és a térítési díjak sem változtak. Megmaradtak a pluszforrásaink, amelyek a fenntartáshoz nélkülözhetetlenek. Ami újdonság, hogy felmondtuk a szerződésünket a Prizma Food Zrt.-vel. Tőlük kizárólag a diétás étkezést vesszük igénybe. Mindszenten egy helyi óvoda látja el a közétkeztetés feladatát, Székkutas esetében pedig egy hódmezővásárhelyi vállalkozással kötöttünk szerződést. A váltás minőségi javulást jelentett. A mindszenti idősek például kijelentették, hogy évek óta nem ettek ilyen finomat – mondta Bálint Gabriella.

A Mindszenti Kapcsolat Központnak komoly tervei vannak. 

Őszre működőképessé kívánják tenni a mindszenti bölcsődét. A következő 5 évben új, 50 főt befogadó idősotthon építése a cél a kisvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában