Negyedik alkalommal rendezték meg az ásotthalmi Böllér Showt

2024.02.10. 17:12

Ásotthalmi Böllér Show: minden, ami szem-szájnak ingere – Galéria

Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton Böllér Show & Kolbásztöltő és -sütő versenyt a Bűbáj Élménybirtokon Ásotthalmon. A zsűri elnöke Zörgő János, a Séfek Séfe győztese volt. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy idén sokan különleges ízesítésű kolbásszal próbálták meg elvarázsolni a zsűrit. Volt vörösboros-káposztás és aszalt szilvás-fahéjas is.

Arany T. János

Kitettek magukért a csapatok. A hangulat és a kolbászok is kiválóak voltak a IV. Böllér Show & Kolbásztöltő és -sütő verseny versenyen szombaton Ásotthalmon. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Immár négyéves hagyomány, hogy február elején Ásotthalmon megrendezik a Böllér Show & Kolbásztöltő és -sütő versenyt a Bűbáj Élménybirtokon. A tavaszias időben megtelt a rendezvénysátor és környéke. Közel harminc baráti társaság nevezett idén. A domaszéki polgármesteri hivatal palacsintával, a Gyömbér-tanya lángossal kínálta a vendégeket. Míg a zsűri tagjai a versenyzőket látogatták végig, az élménybirtok egyik sarkában hagyományos marhavágás-bemutatót tartottak.

A népes zsűri – Papp Renáta polgármester, Fackelmann István alpolgármester, Tóth István borász és Kurucsai Szabolcs, aki vakon sajátította el a szakács és barista mesterségeket, valamint lapunk újságírója, Arany T. János – Zörgő Jánossal, a Séfek Séfe győztesével, a zsűrielnökkel kiegészülve járta végig a csapatokat. Ekkor kóstoltuk meg a vörösboros-káposztás és aszalt szilvás-fahéjas, a feta sajtos-lilahagymás, meg a zsályás-zöldfűszeres kolbászokat. Valamint az olyan különlegességeket, mint a céklás kenyér és az olyan klasszikusokat, mint a hájas tészta szilvalekvárral, a zserbó és a macaron. Zörgő Jani miatt nehezen haladt a zsűri, rengetegen gratuláltak neki, vagy állították meg szelfizni. A legaranyosabb az a félénk kisfiú, Marci volt, aki egy rajzot nyomott a séf kezébe, ami őt ábrázolta.

A rendezvény kiegészítő programjai lassan népszerűbbek, mint maga a kolbászsütés. Nézők tömegét vonzotta a sonkaemelő és az idei újdonság, a rántotthús-evő verseny. Előbbinél egy 15 kilós sonkát kellett minél hosszabb ideig nyújtott karral kitartani, utóbbinál pedig egy egy kiló húsz dekás rántott húst kellett megenni minél gyorsabban. A sonkaemelésben Bárdos Tibor, a rántott hús elpusztításában Kása Ferenc győzedelmeskedett.

A díjazottak

A zsűri végül a klasszikus ízeket díjazta. A Legkreatívabb tálalás és a Legszebb stand díját a Varga pékség csapata kapta. Első helyen a Nem Vegák végeztek, második a Húsnaposok csapata, a harmadik pedig a Kóbász Végh nevű formáció lett. Különdíjat kapott a Markó Farm kiváló macaronja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában