Szegedi hírek

2024.02.03. 15:17

Átadták a felújított Bartók teret - Galéria

Timár Kriszta

Szombaton átadták a felújított Bartók teret, ahova a jó időnek köszönhetően sokan kilátogattak. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Elkészült a Bartók tér felújítása, szombaton át is adták az 100 millió forintos beruházást. Szeged egykori szégyenfoltja valóban megszépült: a betonfalakat elbontották, a töredezett, szürke aszfaltot pedig vidám virágágyások váltották fel. A játszóteret körbekerítették, így az már sokkal biztonságosabb, illetve helyet kapott a területen egy nyilvános vécé is. 

A két sportpályát meghagyták a területen, mellette szabadtéri kondipark és a már említett játszótér teszi teljessé a képet, hogy minden korosztály megtalálhassa az aktív időtöltéshez a megfelelő feltételeket. A területre több új padot is kihelyeztek. Az ünnepélyes megnyitóra szombaton 40 liter teával és közel 300 darab mazsolás kaláccsal készült az önkormányzat, így a kellemes, napos időben az ide érkező gyerekek akár meg is tudtak tízóraizni. Volt lufihajtogatás, készíttethettek csillámtetkót, lehetett farsangi maszkot készíteni vagy medvés színezőt festeni. A vidám napot a Csiga Duó koncertje is színesítette.

Az átadó ünnepségen Botka László polgármester elmondta: a következő beruházás a Mátyás tér, illetve a szentmihályi sportpálya felújítása lesz, ezek hamarosan meg is kezdődnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában