Helyi közélet

2024.02.01. 19:32

Birtokba vették a kézilabda csarnokot

Már megtelt élettel, labdapattogással az 1,6 milliárd forintból megvalósult kézilabda munkacsarnok. A Kis-Tisza utcai létesítményben nagyon sok sportág megtalálhatja a helyét – hangzott el a hivatalos átadáson.

Darók József

Gyönyörű sportlétesítménnyel gazdagodott Csongrád. Fotó: Darók József

Közös kitartásunk eredménye a 21. századi követelményeknek mindenben megfelelő építmény, aminek környezete is önmagáért beszél. Ez a csarnok az egész térségnek fontos, biztosan a szomszéd településekről is sokan fogják használni

 – fogalmazott Farkas Sándor. Az agrárminiszter helyettes bizakodik, hogy akár innen is kikerülnek fiatalok, akik majd felhúzhatják a címeres mezt a 2036-os, vagy ’40-es olimpián, mert azt az ilyen csarnokokban elvégzett kitartó munka adja meg.

A csarnok építésének történet messzire, egészen 2017-ig nyúlik vissza

 – emlékeztetett Bedő Tamás polgármester a köszöntőjében. 

A Kis-Tisza utcai létesítményben nagyon sok sportág megtalálhatja a helyét – hangzott el a hivatalos átadáson.
Fotó: Darók József

Akkor dőlt el, hogy ezen a helyen fog megépülni a magyar kormány támogatásával a kézilabda munkacsarnok, ami befolyással lesz a város sportéletére.  

Mire a kivitelezéshez kezdtünk volna, megváltoztak az energiaszabályok, viszont emiatt egy rendkívül gazdaságosan fenntartható létesítményt adhatunk most át

 – hangzott a polgármestertől.

 Hozzátette, az önkormányzat vállalta, hogy az összes külső közművet telekhatáron belülre hozza, erre 33 és fél millió forintot fordítottak a költségvetésükből. A csarnok a Diana technikum épülete után a második olyan beruházás, amiért köszönetét fejezi ki Farkas Sándornak, aki rengeteget lobbizott a csongrádi létesítmény-fejlesztésekért, hiszen a listán tizenhárman is megelőzték a várost.

A 2015-ben megkezdett létesítmény-fejlesztési stratégiában megkerestük Csongrádot is, bekapcsolódnának-e a programba. A 17 munkacsarnok egyike a most átadott épület

 – mondta az átadáson Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatója.

 Olyan épületet létesítettünk, ami hosszú távon hozzátesz a város életéhez, remélhetőleg Csongrád ki is fogja használni

 – jelentette ki Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkára. Meggyőződése, hogy az 1,6 milliárd forintos befektetés itt nagyon jól hasznosul.

A Csongrádi Fitness SE sportolóinak bemutatója után a csarnok küzdőterét a délután folyamán a sportolók, köztük a hazai csapatok is birtokba vették. Előbb női ifjúsági mérkőzésen a Tigrisek Csongrádi Kézilabda SE lépett pályára a Törökszentmiklósi SZÉKÁCS Kézilabda SE ellen, majd férfi ifjúsági meccsen a Tigrisek csapata a Makói Kézilabda Klubot fogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában