Csongrád-Csanád vármegye

2024.02.08. 15:00

Civil véradó hetet rendeznek

Szegeden 5, Szentesen 3 alkalommal, Makón, Mindszenten, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon pedig egy-egy alkalommal lehet majd vért adni a X. Civil Véradó Hét keretében. A véradók fürdőbelépőt és szeretetcsokit kapnak ajándékba.

Koós Kata

A véradások részleteiről a Magyar Vöröskereszttől Sasvári Krisztina, a vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége képviseletében Lázár János adott tájékoztatást. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Országos véradást hirdetett a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága és a Civil Központok Országos Hálózata. Csongrád-Csanád vármegyében hat településen, 12 helyszínen várják a civileket február 19. és 23. között. A helyi szervezési feladatokat a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vállalta, a véradásokon a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai várják a véradókat.  

Fotó: Karnok Csaba

Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt vármegyei igazgatója elmondta, hogy a tavalyi Civil Véradó Héten vármegyénk civil szervezetei mozgósították országszerte a legtöbb véradót. 

A legnagyobb kihívás mindig, hogy azokat is meg tudjuk szólítani, akikhez a Vöröskeresznek még nincs kapcsolata, még soha nem adtak vért. A civil véradás nagyszerű alkalom erre

 – jegyezte meg. 

Fotó: Karnok Csaba

Vármegyénk legnagyobb létszámú civil tömörülése, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége idén is azonnal csatlakozott az akcióhoz. Lázár János titkár elmondta, a 62 egyesületben több mint 1400 polgárőr tevékenykedik. 

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A Civil Véradó Héten a szegedi, makói, hódmezővásárhelyi és szentesi, állandó véradó állomások mellett Mindszenten, a Keller Lajos Könyvtár és Kulturális Központban február 20-án 14 és 18 óra között, Mórahalmon pedig az Aranyszöm Rendezvényházban február 23-án 9 és 14.30 között várják a véradókat, akik a makói Hagymatikum Gyógyfürdőbe ingyenes belépőt kaphatnak, a Mátrix Közhasznú Alapítványtól pedig a Szeretetcsoki programnak köszönhetően csokoládét vihetnek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában