Már az idei versenyekre készülnek

2024.02.01. 17:30

Egyre sikeresebbek a zákányszéki robotikások – Galéria

Arany T. János

A Zákányszéki Általános Iskolában is egyre népszerűbb a robotika szakkör. Fotó: Török János

 2018 óta van robotika szakkör a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A diákok egyre sikeresebbek. A felsősökkel Gieth Zoltán, az alsósokkal a felesége, Giethné Viktor Edit foglalkozik. Kezdőknél először a programozás alapjaival, a készlet szenzoraival ismerkednek meg. Haladó tanulókkal az előző évek versenyfeladatait oldják meg.

A heti 3 szakköri órán túl a felkészülés utolsó heteiben minden délután tartanak versenyfelkészítő foglalkozásokat. Amióta hozzájutottak az oktatási robotokhoz, az intézmény éves munkatervében rendszeresen szerepel a robotika versenyeken való részvétel. Legtöbbször World Robot Olympiad versenyen vesznek részt, de tavaly óta szereplői egy projektversenynek is. A 2023/24-es tanévben kiírt Edu Robotics Cup robotépítő és programozó nemzetközi versenyen való sikeres részvételre a legbüszkébbek. Három tanulóval, Kispál Kamillával, Flekenstein Eszter Mollival és Nagy Sándor Márkkal jelentkeztek. Ez egy angol nyelvű verseny volt, ahol meg kellett mutatni a kreativitásukat, építési és programozási készségeiket is. A zákányszékiek 4. helyezést értek el.

A szakkörösökkel már megkezdték a felkészülést az idei World Robot Olympiad versenyre is. A legkisebbeknek még nem publikálták a feladatait, de a két nagyobb kategória szabályai már ismertek: az elementarysok a Fenntartható mezőgazdaság, míg a juniorok a Zöld város témákat kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában