Helyi közélet

2024.02.18. 12:39

Elhunyt Kübekháza arca

Timár Kriszta

Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Életének 71. évében elhunyt Kovács András, akit Kübekházán mindenki Sumákként ismert. A férfi nevéről ugyanakkor egy egész ország hallhatott, hiszen rengeteg sajtóorgánum felkapta, amikor a kormány „Tudta?” kampánya idején a kis faluban ellenkampányt indítottak. A szövege így szólt: „Tudta? Kübekháza egy jó kis falu. Se kisvasútja, se stadionja, de itt él Sumák, a világ legjobb festője és Miksi Piroska, aki férjet keres”.

Egy tévéinterjút követően, amelybe csak véletlenül került bele, rájöttem arra, hogy lehetne ő a falu bohókás, egyedi reklámembere. Vállalta. Élvezte, hogy plakátot, szórólapot nyomtattunk róla, szerepelt a sajtóban, farsangon díjat nyert a gyerekem, aki Sumáknak öltözött. Ő lett „a költözz Kübekre!” falut népszerűsítő programunk arca is 

– idézte fel a férfivel kapcsolatos kellemes emlékeit Molnár Róbert polgármester. Sumáknak még saját pizzája is lett a helyi vendéglátóhelyen, máig az a legnépszerűbb az összes közül. 

A polgármester így köszönt el Kübekháza ikonikus figurájától vasárnap reggel: „Piroska még mindig nem ment férjhez, Sumák pedig tegnap este meghalt... Barátkoznom kell a gondolattal, de egyelőre nem megy, küszködöm. Jaj, Te Sumák, eddig csak röhögtetni tudtál! Köszönöm, hogy voltál nekünk! Isten éltessen! Hiszem, hogy Odafent, Tesó!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában