Legalább 3,5-5 millió egy nyolcvanfős lakodalom költsége, a határ a csillagos ég

2024.02.10. 15:26

Fekete menyasszonyi ruha, világító torta? Jöhet! – Galéria

Fekete menyasszonyi ruha és világító torta is volt a XVII. Menyegző Esküvő Kiállításon. Terített asztalokkal, ruhakölteményekkel, karikagyűrűk sokaságával várták a nagy napra készülő jegyespárokat.

Koós Kata

Vendéglátósok, vőfélyek, cukrászok, dekoratőrök, esküvői ruhaszalonok képviselői is ajánlották magukat. Fotó: Karnok Csaba

Kilencven szolgáltató települt ki 73 standon a hétvégén a dél-alföldi régió legnagyobb esküvői seregszemléjére. A Menyegző Esküvő Kiállításnak a Pick Aréna adott otthont. Gór-Nagy Gábor főszervező lapunknak elmondta, hogy a cél ez alkalommal is az volt, hogy a jegyespárok minden szolgáltatót megtaláljanak egy helyen, amelyek közreműködése szükséges a nagy nap lebonyolításához. 

A seregszemlén az esküvőszervezés minden résztvevője képviseltette magát. Ékszerészek, ruhaszalonok képviselői, fotósok, videósok, zenekarok, DJ-k, dekoratőrök, vendéglátósok, cukrászok, szertartásvezetők, ceremóniamesterek, fodrászok és sminkesek is ajánlották magukat.

Varga Margit, a Lady Nicol Esküvői Ruhaszalon tulajdonosa tucatnyi esküvői ruhakölteményel települ ki. Sok kiállítóhoz hasonlóan naptárjával érkezett a seregszemlére. Nála ugyanis az esküvő előtt egy évvel érdemes időpontot foglalni, ha a menyasszony varratni szeretné ruháját. A kölcsönözhető darabokat két hónappal a szertartás előtt is le lehet foglalni.

 Vegyesek az igények a formát, a fazont és a színt illetően is. Viszik a hófehéret, a törtfehéret és a púderszínűt, a sellő fazonút és a nagy abroncsosat is

 – mondta Varga Margit, akinek standján még fekete csipkés esküvői ruhát is megcsodálhattak a látogatók.

Az esküvői tortáknál új trend hódít, amelyről Romicsné Domokos Mónika, a Tündérkert Cukrászda tulajdonosa számolt be. Elmondta, nagyon divatos a világítós torta. Sok vendéglátóhelyen nem engedélyezik a tűzijátékot és a gyertyát, ezért sok pár ledfüzért választ a torta díszítéséhez.

 Ízben a citrom, a málna-mascarpone, a pisztácia-málna és a belga csokoládé a favorit 

– közölte.

Abban minden kiállító egyetértett, hogy minimum másfél évvel a boldogító igen kimondása előtt érdemes elkezdeni a szervezést. Zömmel 3,5-5 millió forintra becsülték egy nyolcvanfős lakodalom összköltségét. A felső határt illetően pedig valamennyien ugyanúgy fogalmaztak: „a csillagos ég”. 

Szabó Máté ceremóniamester elmondta, jelenleg egy átlagos lakodalom ára a régióban 35 ezer forint fejenként. Kitért arra is, hogy ma már a száz fő alatti lagzik a gyakoriak, de nagyon sok az ennél szerényebb létszámú násznéppel zajló lakodalom is.

 Azt látom, hogy a 2024-2025-ös trendet a 30-40 fős esküvők határozzák meg. Sokan a szertartás után megebédelnek, aztán hazamennek. Szerintem most ott billeg a lakodalom, hogy megmarad vagy sem 

– mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában