Szegedi egyetemi hírek

2024.02.09. 13:47

Hatvanheten vették át a diplomájukat a mezőgazdasági karon

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 65. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén összesen 67 végzett hallgató kapta meg az oklevelét, közülük 26-an kiváló minősítéssel.

Kovács Erika

Az immár diplomás diákok egy része továbbtanul, ugyancsak a karon szereznek új diplomát. Fotó: Kovács Erika

Pénteken tartotta diplomaosztó ünnepségét a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színházterme zsúfolásig telt meg végzett hallgatókkal és hozzátartozókkal. Összesen 67-en vehették kézbe az oklevelüket, a legidősebb friss diplomás 52 éves. A végzett hallgatók közül 3-an külföldiek, ők Mongóliába, Malajziába, valamint a Dél-afrikai Köztársaságba viszik haza a Hódmezővásárhelyen megszerzett szaktudást. 

Fotó: Kovács Erika

Az ünnepségen a mezőgazdasági mérnöki alapképzési szakon, magyar és angol nyelven, a vadgazda mérnöki alapképzési szakon, a vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési szakon, a precíziós agrárgazdálkodási szakirányú továbbképzési szakon, a vadgazdálkodási igazgatási szakirányú továbbképzési szakon, a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szakon, továbbá a növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók kapták meg oklevelüket. 

A diplomaosztó ünnepségen vehették át gyémántdiplomájukat a kar jogelődjében 60 éve felsőfokú végzettséget szerzett alumni hallgatók is, valamint itt adták át a Discipuli Pro Facultate elismerést, illetve a dolgozói és hallgatói dékáni elismerő okleveleket. 

Fotó: Kovács Erika

Mikó Edit dékán lapunknak elmondta, pozitív évet zártak. 

Most búcsúzó hallgatóinknak is nagyon sok megoldandó feladatuk lesz az agráriumban. Elég ha csak a klímaváltozásra gondolunk, amiből ki kell hoznunk a legjobbat, lehetőségként kell rá tekintenünk és válaszolnunk kell rá. S hogy mi ez a válasz? Másfajta növényeket kell termesztenünk, más tenyészidővel. Más gyümölcsöket termesztünk, amire jó példa a fügeültetvények elterjedése az országban. Megváltozik az állattenyésztés és rendkívül fontos a vadgazdálkodás szerepe is

 – emelte ki a dékán. Mikó Edit hozzátette, a Szegedi Tudományegyetem olyan kutatói háttérrel rendelkezik, amely nagyon nagy segítség a kar életében. 

Lehetőségünk van, és élünk is ezzel, hogy más karokkal is együttműködjünk, akár kutatási-, vagy oktatási területen

 – fogalmazott Mikó Edit, aki arról is beszélt, a karon szerzett diploma piacképes, volt hallgatóik gyorsan el tudnak helyezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában