Helyi közélet

2024.02.27. 20:48

Házkutatást tartottak Márki-Zay Péter mozgalmának budapesti székházában

Házkutatást tartott február 27-én reggel az adóhatóság a Mindenki Magyarországa Mozgalom székházában, Budapesten. Ezt Márki-Zay Péter, az MMM elnöke jelentette be egy Facebook-videóban.

Kovács Erika

A NAV házkutatást tartott az MMM budapesti székházában. Archív fotó: Mirkó István

Sajtóhírek szerint a házkutatáson több száz megabyte adatot és körülbelül 1500 oldalnyi iratot foglaltak le. Márki-Zay Péter a 10 perces videójában ismét beépített emberekről, kémekről, pedofilbotrányról beszélt.

Szerinte „Orbán Viktor ezer szállal kapcsolódik a pedofil-botrányhoz”, arról akarják elterelni a figyelmet.

Ma reggel a NAV nyomozói először a Mindenki Magyarországa Mozgalom könyvelőjéhez szálltak ki házkutatásra, majd az MMM budapesti irodájában jelentek meg. A 4 nyomozó átnézett, lemásolt iratokat, számítógépeket vizsgáltak át és összeszedtek minden számukra fontos iratot munkatársaink jelenlétében 

– mondta Márki-Zay Péter. 

Arról is beszélt a videóban, hogy az állam az ellenzéket folyamatosan megfigyeli és ellenőrzi. Szerinte a mozgalmát nemcsak megfigyelték és lehallgatták, hanem ügynököket, kémeket építenek be hozzájuk, a saját csapatukban is vannak, akik minden lépésükről jelentenek a Fidesznek. Azt is állította, hogy a magyar történelemben senki nem számolt még el olyan átláthatóan és részletesen a kampányköltéséről, mint ő. 

Rágalomnak nevezte, hogy a választás után véletlenül kikotyogta, hogy milyen adományok érkeztek hozzájuk.  

Ezek nem felelnek meg a valóságnak, hiszen most is, már a választás előtt megígértem, hogy ugyanúgy fillérre pontosan el fogok számolni a kampányunkkal, ahogy megtettem 2018-ban, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben is

 – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában