A környékben összesen öt intézményt fejlesztettek

2024.02.05. 14:00

Okostanteremmel gazdagodott a zákányszéki iskola

Elkészült a zákányszéki általános iskola okostanterme, amelyet az intézmény tetőterében alakítottak ki. A Szegedi Tankerületi Központ intézményei közül összesen öt iskolában valósult meg hasonló fejlesztés: Zákányszék mellett Ruzsán, Ásotthalmon, Bordányban és a Csólyospáloson működő tagintézményben.

Arany T. János

Minden van: laptop, a 3D-s nyomtató, lézervágó és interaktív panel. Hivatalosan Tudásterem névre hallgató okostantermet alakítottak ki a zákányszéki általános iskola tetőterében. Fotó: Török János

Egyelőre csak a kedvünkért nyitották ki a gyönyörű, ultramodern okostantermet a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tetőterében, ahol a szerencsés ötödik osztályosok voltak azok, akik a fotó kedvéért elsőként próbálhatták ki a laptopokat és az interaktív panelt. A 30 laptop, a 3D-s nyomtató, lézervágó, a laptopok töltőszekrénye, az interaktív panel, a helység kialakítása és annak minden bútorzata „Az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” elnevezésű projektnek köszönhető. Ennek célja, hogy a jövő generációja számára a legmodernebb infokommunikációs eszközök és módszertanok felhasználásával olyan kollaborációs tantermek álljanak rendelkezésére, amelyek elősegítik a tanulók esélyegyenlőségét. 

Fotó: Török János

Az okostanterem lényege, hogy a modern smart technológia és IoT (eszközök internetes hálózata) eszközök segítségével teszi hatékonyabbá az oktatást. Az okostanterem számos formát ölthet, de általában központi részét képezi valamilyen interaktív kijelzőként funkcionáló tábla és oktatást segítő szoftver. A hagyományos oktatás mellett az okostanterem egy olyan plusz eszközrendszert ad az oktató kezébe, amellyel javíthatja a kapcsolatot közte és a diákok között.

A mintegy hétmilliárdos beruházás 180 állami fenntartású intézményt érint, tehát egy iskolára körülbelül 39 millió forint jutott. A hivatalosan Tudásterem névre hallgató okostantermet a Szegedi Tankerületi Központ intézményei közül Ruzsán, Ásotthalmon, Zákányszéken, Bordányban és az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Csólyospáloson működő tagintézményében alakítottak ki.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában