Helyi közélet

2024.02.29. 15:40

Orvosost játszhattak a palotai ovisok

Szegedi orvostanhallgatók látogattak csütörtökön délelőtt a csanádpalotai Napsugár óvodába, hogy játékos formában bemutassák a gyerekeknek, mi történik akkor, ha orvoshoz kell menniük. A cél az volt, hogy eloszlassák a félelmeiket – ez alighanem sikerült, mert a kicsik lelkesen és vidáman vettek részt a foglalkozáson.

Szabó Imre

A palotai gyerekek lelkesen figyelték az orvostanhallgatók bemutatóit. Fotó: Szabó Imre

 A nagybátyámtól hallottam a programról, és azért csatlakoztam hozzá, mert gyermekorvos szeretnék lenni. Ebből én is tanulhatok: azt, hogy miként lehet a gyerekekkel kommunikálni, együttműködni

 – mondta Lukács Boglárka, a Szegedi Tudományegyetem másodéves orvostanhallgatója Csanádpalotán, a Napsugár óvodában. Egy hétfős medikuscsapat tagjaként azért látogattak el az intézménybe, hogy játékos formában bemutassák a gyerekeknek, mi történik akkor, ha orvoshoz kell menniük. A cél az volt, hogy eloszlassák a félelmeiket.

Mint láttuk, a fehér köpenyes egyetemisták hoztak játék orvosi műszereket, illetve gyógyításra szoruló plüssfigurákat – köztük olyanokat is, amelyeknek ki lehet venni és meg lehet nézni a szerveit. A kicsik olyan ruhákba is beöltözhettek, amelyeket a műtétek során kell viselni és adhattak a plüssállatoknak például szurit. A hallgatók kedvesen és türelmesen magyaráztak nekik, megválaszolták a kérdéseiket és együtt játszottak el bizonyos szituációkat, amelyek a rendelőben vagy a kórházban előfordulhatnak.

Mint megtudtuk, az eredetileg külföldön indult Teddy Maci Kórház nevű program hosszú ideje fut mind a négy hazai orvostudományi egyetemen. A szegedi csapat – amikor az egyetemi elfoglaltságok engedik – folyamatosan járja a vármegye településeit.

Csanádpalotára, ahol négy csoportban összesen csaknem 100 aprósággal találkoztak, az óvoda igazgatója, Bába Andrásné hívta meg őket.  

Az év első hónapjai egyébként is az egészség jegyében zajlanak nálunk

 – indokolta a rendezvény megszervezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában