Helyi közélet

2024.02.02. 21:30

Sétányt kaptak a mórahalmi óvodások

Régi vágyuk vált valóra a mórahalmi kisgyermekes szülőknek. Mostantól egy sétányon is eljuthatnak a gyerekek a mórahalmi óvodába.

Arany T. János

Könnyebb lesz a közlekedés. Pénteken elkészült a mórahalmi óvodához vezető hátsó gyalogos út. Fotó: Török János

Péntek délelőtt már az utolsó simításokat végezték a Szabadság utca 24. szám alatti gyalogos úton. Már a templom mögötti parkolóból a sétányon keresztül is be lehet jutni az óvodába, így a szülők kényelmesen, az autót biztonságos helyen hagyva kísérhetik gyermekeiket az intézménybe. Ugyanezen kis utca létrejöttével a kicsik a legrövidebb úton mehetnek el a Kálvária sétány játszóterére.

Megnövekedett a gyereklétszám a városban, egyre több az óvodás és egyre több gyereket visznek kocsival óvodába, ezért a reggeli közlekedést segítendő az önkormányzati tulajdonban lévő telken utat építettek az intézményhez. Németh Attila, a Móraép Városüzemeltetési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, az Egyenlőség utcai főbejárat mellett hétfőtől innen is meg lehet közelíteni az intézményt, és a parkolás is kényelmesebb.

Az önkormányzat pontosan ezzel a céllal vásárolta meg a Szabadság utca 24. szám alatti ingatlant. A házból önkormányzati, szolgálati lakás lesz majd, az udvara pedig az óvodai játszóteret bővíti

 – mondta a szakember. Az új átjáró csak gyalogosan és kerékpárral használható, autók nem hajthatnak be rajta.

A Mórahalmi Lurkó Világ Óvoda több évtizedes múltra tekint vissza. A kezdetben kialakított első óvoda ma már két helyen működik. Az intézmény kielégíti a helyi igényeket, valamint a környező településekről is fogadni tudja azokat, akik szüleinek a város ad munkalehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában