Helyi közélet

2024.02.25. 10:00

Sikeresek a szegedi pedagógusok a pénzügyi nevelésben

A Pénziránytű Alapítvány pályázatot hirdetett az idei esztendőben is, amelynek keretében Pénziránytű Tanári Díjat kaphattak azok a pedagógusok, akik elkötelezettek a tanulók pénzügyi nevelésében, és ehhez ígéretes módszereket fejlesztettek ki. Idén két szegedi pedagógus is volt a díjazottak között.

Tamási Anna Éva

Fotó: Pénziránytű Alapítvány

Fotó: Horvath Andras

A Magyar Nemzeti bank és a Bankszövetség által létrehozott Pénziránytű Alapítvány írta ki a pályázatot, amelynek keretében teret adtak a modern pedagógiai módszerek és a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett pedagógusoknak a jó gyakorlatuk bemutatására. Fő célkitűzésük volt ezentúl, hogy támogassák a fiatalok pénzügyi nevelését és a tanítási módszertani kultúra fejlesztését. A felhívásra ennek megfelelően általános- és középiskolai pedagógusok jelentkezését várták két aspektusban: projektterv kategóriában „megtakarításból befektetés” témakörben, valamint foglalkozásterv kategóriában „megtakarításból befektetés” vagy „okosan a hitelekről” témakörben.

Idén a díjazottak között két szegedi tanár is van, Pintérné Kordás Erzsébet, a SZSZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum tanára, valamint Kiss Mónika Mária, a Szegedi Orczy István Általános Iskola tanítója. 

Pintérné Kordás Erzsébet a foglalkozásterv kategória három díjazottjának egyike volt egy győri és egy aggteleki pedagógus társaságában. Hiteles vagy? című 90 perces, középiskolások számára kifejlesztett foglalkozástervét találta kiemelkedőnek a neves szakértőkből álló zsűri. Ennek lényege az volt, hogy a tanulók megismerjék a hitelezést, a legjellemzőbb hitelfajtákat és tisztában legyenek a hitelek árával is. Mint a pedagógus kifejtette, a foglalkozás témáját is a tanulóknak kell kitalálniuk egy szókereső játékban, ahol a hitellel kapcsolatos kifejezéseket kell megkeresniük.

Kiss Mónika Mária pályázatát a Magyar Bankszövetség találta különdíjra érdemesnek, amelyet az alsó tagozat 2-4. osztályos kisdiákjainak készített. A karácsonyi kisegér című pályázat látványos kivitelezésű volt, külön érdeme, hogy a fiatal korosztályhoz illő mesei elemekkel, élményszerűen dolgozta fel a pénzügyi témakört. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában