Helyi közélet

2024.02.20. 14:35

Szakmai napot tartottak Csengelén

Imre Péter Géza

A csengelei faluházban több mint negyvenen vettek részt a KCR szakmai napon. Fotó: Imre Péter

A csengelei közös önkormányzati hivatal KCR, vagyis központi címregiszter szakmai napot tartott kedden a faluház nagytermében, amelyre meghívták a témáért felelősöket, a rendszert használókat – például jegyzők és anyakönyvvezetők –, akik nagy számban, csaknem negyvenen jelentek meg az eseményen. Csongrád-Csanád vármegyéből a házigazdán kívül képviseltette magát többek között Kistelek, Balástya, Ópusztaszer, Bordány és Pusztaszer, de a szomszédból, Kömpöcről és Csólyospálosról is érkeztek a lakossági címekkel, az azokat érintő ügyekkel foglalkozó szakemberek. 

Fotó: Imre Péter

Kezdeményezésünkre, Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium nyilvántartások vezetéséért felelős helyettes államtitkárának a támogatásával rendeztük meg a szakmai napot, amelyhez csatlakozott a jegyzők klubja, hivatalos nevén a Nótárius Szakmai Egyesület Fodor Ákos elnök vezetésével 

– mondta Tóth Tibor, Csengele polgármestere, aki 2019-ig a község jegyzője volt és a mai napig tiszteletbeli tagja az egyesületnek. Az összejövetelt az indokolta, hogy a közelmúltban jött ki a 2015-től működő KCR újabb verziója, a KCR2. Fontos volt, hogy erről aktuális, friss információkat adjanak, ráirányítva a figyelmet az alkalmazásban rejlő lehetőségekre, az igazgatási háttérre, az ingatlan-nyilvántartással való kapcsolatra, valamint figyelmeztetve a rendszerben megbújó bukkanókra, gyakorlati problémákra. Az előadások igyekeztek minden felmerülő kérdésre választ adni a résztvevőknek. 

Fotó: Imre Péter 

Tóth Tibor kérdésünkre közölte, elképzelhetőnek tartja, hogy a szakmai napnak lesz folytatása, mert szükség lehet a témában a folyamatos konzultációra, eszmecserére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában