A Fidesz vásárhelyi elnöke szerint Márki-Zay Péter polgármester gyűlöli a városa kórházát

2024.02.29. 10:32

Szél István: Vásárhelynek lokálpatrióta polgármester kell, nem politikai szélhámos

Márki-Zay Péter gyűlöli a vásárhelyi kórházat – erről Szél István beszélt a legújabb, Jobbra át! című videójában. A Fidesz hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke szerint a városnak lokálpatrióta polgármesterre van szüksége, nem pedig országos és külföldi szerepre ácsingózó politikai szélhámosra.

Kovács Erika

– Azt a kórházat gyűlöli, ahová a hódmezővásárhelyiek ezrei járnak gyógyulni, az egészségük megőrzése érdekében. Gyűlöli, erre nincs más szó. Ha nem gyűlölné, akkor 2018-ban nem mondta volna, hogy aki oda megy, az az életét kockáztatja. Ezért 800 ezer forintot kellett fizetnie, mert jogerősen elbukta a pert – mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Szél István, a Fidesz vásárhelyi szervezetének elnöke.

A polgármester korábbi kijelentéseit videóbejátszásokkal is alátámasztotta.

– Ha nem gyűlölné a kórházat, 2020-ban nem követelt volna 140 milliós területhasználati díjat az új belgyógyászati- és gyermekgyógyászati osztály építése kapcsán egy toronydaru területfoglalásáért. Ha Lázár János akkor nem segít, ez a beruházás is súlyos kárt szenvedett volna. Ugyanebben az évben Márki-Zay Péter utak, járdák és parkoló használatáért, a járvány kellős közepén, 2014-ig visszamenőleg, 30 millió forint követelt. Ha nem gyűlölné a kórházat, nem próbálta volna meg utcára tenni az Egészséges Városért Programot – sorolta Szél István.

Megemlítette azt a közelmúltbeli esetet, hogy a bíróság jogerős ítélete alapján a kórháznak most 12 millió forintot kell kifizetnie a területén lévő, de a város tulajdonában lévő parkoló használatáért.

– Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi kórház ellensége – szögezte le Szél István.

Emlékeztetett, hogy az elmúlt pár hónapban a vásárhelyiek több mint 55 millió forintot gyűjtöttek össze a kórháznak, hogy az intézmény még többet tehessen az újszülöttekért és az egészséges kismamákért. 

Szél István a videóban úgy fogalmazott, hogy Vásárhely polgármestere újra bukni fog, mert Hódmezővásárhelynek olyan polgármester kell, aki nem országos és külföldi szerepre ácsingózó politikai szélhámos, hanem lokálpatrióta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában