A Fidesz vásárhelyi elnöke szerint Márki-Zay Péter polgármester gyűlöli a városa kórházát

2024.02.29. 10:32

Szél István: Vásárhelynek lokálpatrióta polgármester kell, nem politikai szélhámos

Márki-Zay Péter gyűlöli a vásárhelyi kórházat – erről Szél István beszélt a legújabb, Jobbra át! című videójában. A Fidesz hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke szerint a városnak lokálpatrióta polgármesterre van szüksége, nem pedig országos és külföldi szerepre ácsingózó politikai szélhámosra.

Kovács Erika

– Azt a kórházat gyűlöli, ahová a hódmezővásárhelyiek ezrei járnak gyógyulni, az egészségük megőrzése érdekében. Gyűlöli, erre nincs más szó. Ha nem gyűlölné, akkor 2018-ban nem mondta volna, hogy aki oda megy, az az életét kockáztatja. Ezért 800 ezer forintot kellett fizetnie, mert jogerősen elbukta a pert – mondta közösségi oldalára feltöltött videójában Szél István, a Fidesz vásárhelyi szervezetének elnöke.

A polgármester korábbi kijelentéseit videóbejátszásokkal is alátámasztotta.

– Ha nem gyűlölné a kórházat, 2020-ban nem követelt volna 140 milliós területhasználati díjat az új belgyógyászati- és gyermekgyógyászati osztály építése kapcsán egy toronydaru területfoglalásáért. Ha Lázár János akkor nem segít, ez a beruházás is súlyos kárt szenvedett volna. Ugyanebben az évben Márki-Zay Péter utak, járdák és parkoló használatáért, a járvány kellős közepén, 2014-ig visszamenőleg, 30 millió forint követelt. Ha nem gyűlölné a kórházat, nem próbálta volna meg utcára tenni az Egészséges Városért Programot – sorolta Szél István.

Megemlítette azt a közelmúltbeli esetet, hogy a bíróság jogerős ítélete alapján a kórháznak most 12 millió forintot kell kifizetnie a területén lévő, de a város tulajdonában lévő parkoló használatáért.

– Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi kórház ellensége – szögezte le Szél István.

Emlékeztetett, hogy az elmúlt pár hónapban a vásárhelyiek több mint 55 millió forintot gyűjtöttek össze a kórháznak, hogy az intézmény még többet tehessen az újszülöttekért és az egészséges kismamákért. 

Szél István a videóban úgy fogalmazott, hogy Vásárhely polgármestere újra bukni fog, mert Hódmezővásárhelynek olyan polgármester kell, aki nem országos és külföldi szerepre ácsingózó politikai szélhámos, hanem lokálpatrióta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában