Helyi közélet

2024.02.29. 18:30

Tizenkét milliárdos költségvetést fogadtak el

Megszavazta a tizenkét milliárd forintos költségvetést a szentesi képviselő-testület. Eldőlt az is, hogy a sportközpontot újabb öt évig az eddigi igazgató vezetheti.

Darók József

Költségvetésről és igazgatói megbízásról is szavaztak a képviselők. Fotó: Darók József

A csütörtöki képviselő-testületi ülés elején a rendőrség élén bekövetkező változásokról tett bejelentést Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Március 1-től Csongrád-Csanád Vármegye rendőrkapitánya több településen is átvezényléseket hajt végre, így a csongrádi rendőrkapitányt, Kun József alezredest Szentesre, a szentesi kapitányt, Balogh Szabó Imre alezredest pedig Makóra helyezi. A távozó rendőrkapitány az ülésen elköszönt a várostól, egyúttal beszámolt több mint 17 éve végzett kapitányi munkájáról, kitérve arra, hogy nehéz szívvel válik meg Szentestől. Az ő javaslatára került az utcákra térfigyelő kamerarendszer, és szintén eredményként könyvelte el, hogy a szakmaiság terén is jól teljesített a szentesi rendőrség.

Az ülésen két leköszönő bizottsági tag, Dobos András és Sőrés Zoltán helyére két új, nem képviselői tagot választottak Pohl Anette Rita és Tankó Zsolt személyében, előbbi a városrendezési, utóbbi a művelődési bizottságban dolgozik ezentúl.

A Tóth József Színház és Vigadó központi támogatása a tavalyi évben a harmadára esett vissza, ezért az intézmény keresi a megoldást a várossal közösen – hangzott el Seregi Zoltán igazgató beszámolójában. A polgármester bejelentette, hogy az önkormányzat az előző két évhez hasonlóan idén is 30 millió forinttal járul hozzá a működéséhez, amelyet két egyenlő részletben utalnak a színháznak.

Lejárt a megbízatása a sportközpont intézményvezetőjének, az új kiírásra egyedül a jelenlegi vezető, Rakk László nyújtott be érvényes pályázatot, aki beszámolt az elmúlt öt éves – rengeteg kihívással, nehézséggel tarkított – munkájáról. Mindig próbáltak előre menekülni – ez a mottó vezérelte, így a sportközpont, bár a leégett sportcsarnokkal elvesztette fő bázisát, mégis eredményeket tudott felmutatni. A testület egyhangúlag újabb öt évre Rakk Lászlót bízta meg a sportközpont vezetésével.

12 milliárd forintra irányozták elő a város idei költségvetését, amelynek több mint kétharmada saját bevételből, egyharmada állami támogatásból származik. A képviselők 10 igennel, a Fidesz-frakció és Szűcs Ildikó tartózkodása mellett elfogadták a tervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában