Helyi közélet

2024.03.24. 15:30

A kígyóktól féltek, a nyulaktól nem – Galéria

Suki Zoltán

Voltak, akik nem merték megfogni a kígyót. Fotó:Török János

Egy kicsit bekavart az időjárás Tömörkény István Művelődési Háznak, ahol vasárnap rendezték a húsvéti készülődést. A terv az volt, hogy tojáskeresést rendeznek a gyerekeknek a szabadban, de ezt végül bevitték az épületbe, mert nem akarták, hogy a kicsik elázzanak. Persze azért kárpótolták a gyerkőcöket, mert lehetett húsvéti ajándékot készíteni és előadást tartott a Truffaldino Bábszínház is, amelyben a nyúl volt a főszereplő. A bábnyúlon kívül élő is volt a rendezvényen, mert a Szegedi Vadaspark munkatársai egy állatsimogatóval készültek. A vadaspark dolgozói pedig tréfás kedvükben voltak, és nem csak nyulakat, hanem kígyót is vittek Szőregre. Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy az utóbbit lényegesen kevesebb kisgyerek simogatta meg, mint a fehér nyulat. Egy kislány kifejezetten kérte, hogy még csak a közelébe se vigyék a szülei a hüllőnek, ami láthatóan nem is esett nagyon nehezükre.

Aki pedig már megsimogatta a nyulakat vagy éppen a kígyót, és megnézte a bábelőadást még tudta használni a könyvsarkot és játékok is voltak. Sőt, aki szerette volna, vihetett is haza könyveket, mert voltak ingyenes kiadványok is.

Külön meglepetésként pedig lehetett fotózkodni Piszkos Freddel és Fülig Jimmyvel, akik szobrát a napokban állították ki a szőregi művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában