Domaszék

2024.03.16. 10:49

A polgárőrök is koszorúztak

Majzik Attila

A polgárőrök is elhelyezték az emlékezés koszorúit. Fotó: Tombácz Zoltán

Ünnepet ül ma a magyar nemzet, ünnepel minden magyar szerte a világon. Szívünk fölött ott a nemzeti színű kokárda, lelkünket feszíti a büszkeség a márciusi ifjak Európa-, sőt világszerte ismert bátorsága miatt. Mert a magyarnak a március 15. olyan, mint bezárt rabnak a szabadulás pillanata, az éjszakában bolyongónak a hajnal első fénysugara. Ezen a napon mosolygott a magyar népre a szabadság, ezen a napon lettünk szabadok

 – mondta el Sziráki Krisztián polgármester a március 15-én megtartott megemlékezésen, amely a Szabadság téren zajlott a Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Domaszéki Kincskereső Óvoda részvételével, és az 1848/49-es Szabadságharc Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület látványos bemutatójával.

A rendezvény programelemeit színesítették a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is, akik versekkel, énekekkel és néptánc bemutatóval méltón és hűen idézték fel a szabadságharc eseményeit. A megemlékezést követően a téren felállított kopjafa koszorúzása következett, amely előtt a település vezetői, oktatási intézmények és a helyi civil szervezetek képviselői hajtottak fejet.

KÉPALÁ: A polgárőrök is elhelyezték az emlékezés koszorúit. Fotó: Tombácz Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában