Helyi közélet

2024.03.10. 18:05

A Röszke2–Horgos2 egész napos nyitvatartása a cél

Delmagyar.hu

Forrás: MTI

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke tegnap Budapesten tartott előadást a Külgazdasági és Külügyminisztérium Misszióvezetői Értekezletén. Mint arról közösségi oldalán beszámolt, Magyarország nagyköveteinek és főkonzuljainak a vajdasági magyar modellről beszélt, továbbá beszámolt a gazdasági program működtetéséről és az autonómia megvalósításáról. Ezt megelőzően Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszterrel tárgyalt, egyebek mellett a Horgos–Röszke határátkelő non-stop nyitvatartásának állandósításáról, továbbá a magyar–szerb viszony sikereinek fejlesztéséről. Magyar Levente külügyminiszter-helyettessel a gazdaságfejlesztési program folytatásáról, az újabb pályázati kiírás lehetőségéről és a támogatási keret növeléséről egyeztetett.

Szijjártó Péter és Pásztor Bálint sajtótájékoztatón számolt be egyeztetésükről. Szijjártó kiemelte: a kapcsolattartásban nagy szerepe van a határon átnyúló infrastruktúrának, annak, hogy minél több helyen át lehessen kelni a határon, ezért a VMSZ kérésére az a döntés született, hogy a Röszke2–Horgos2 közúti határátkelőhely nyitvatartását a korlátozottról átállítják a 24 órás nyitvatartásra. 

Ezzel is segítjük azokat a vajdasági magyarokat és anyaországiakat, akik nem akarnak a zsúfolt autópálya-átkelő felé menni, vagy éppen munkába, iskolába járnak 

– emelte ki Szijjártó Péter.

Olvasható a MagyarSzó oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában