Csongrád

2024.03.21. 16:45

Aktív turizmusra is pályázik a város

Darók József

A látványtervek alapján vonzó célpont lesz a Körös-Torok. Illusztráció: Darók József

A város képviselő-testületének csütörtöki ülésén mintegy húsz napirendi pontot tárgyaltak, és a hármas számúnál nagyjából egy órát töltöttek. Az MVM Zrt. Csongrád város közigazgatási területén végzett áramszolgáltatási tevékenységéről szóló tájékoztatót egyenesen a szolgáltató munkatársaitól hallhatták, amire – mármint a társaság személyes képviseletére testületi, vagy bizottsági ülésen – évek óta nem volt példa. Több képviselő is interpellált a témában, amiből látszott, hogy valóban nagy a probléma a közvilágítással.

Azt kérték, elsődleges partnernek megfelelően kezeljék az önkormányzatot, és a bejelentésekre rugalmasan reagáljanak. Hetekig kimarad ugyanis a közvilágítás bizonyos helyeken, a bejelentés után sem történik semmi, forgalmas szakaszokon balesetveszéllyel járhat a világítás hiánya – hangzott el az ülésen. A város energiafogyasztásának csökkenése nem a közvilágítás hiányosságaira vezethető vissza, hiszen energiatakarékos izzókat is felszereltek, mindenki próbált tenni is érte – nyert megállapítást. 

Fotó: Darók József

Az ülésen kiírták a Piroskavárosi Szociális Család- és Gyermekjóléti Intézmény intézményvezetői pályázatát a vezető májusban lejáró mandátuma miatt.

Bemutatták a jövő héten benyújtandó Eurovelo 11 kerékpáros megállóhelyek fejlesztése Csongrád-Csanád Vármegyében című pályázat látványterveit. A kerékpáros és a vízi megállóhely létesítésével, valamint a vállalkozói udvar megújulásával a Körös-Torokban komoly fejlődést hajthatnak végre, a beruházásoknak köszönhetően aktív turisztikai centrummá válhat.

A testület szavazott az Alsó-Tisza és a Maros aktív vízi turizmusának fejlesztése, továbbá az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése TOP Plusz pályázat benyújtásáról és a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda energetikai korszerűsítéséről. Szintén TOP Pluszos pályázatból valósítanák meg a könyvtári épület energetikai fejlesztését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában