Csongrád

2024.03.21. 15:23

Cégek piacán népszerűsítették a szakképzést

A szakképzés jövője érdekében rendezte a Cégek piaca napot a Sághy technikum. Ezen a délelőttön az intézmény bemutatta duális képzési partnereit a diákoknak és szüleiknek, egyúttal a náluk tanulható szakmák világába is bepillantást nyerhettek a pályaválasztás előtt állók és a képzéseik iránt érdeklődők.

Darók József

A gépészettől a turizmusig terjed a paletta a Sághyban. Fotó: Darók József

Pályaválasztás előtt álló diákokkal, az őket elkísérő szülőkkel, és óvodáscsoporttal is találkozhattunk a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium folyosóján csütörtökön, cégek kínálatát böngészve. A szakképzési centrum Cégek piaca vármegyét járó programsorozatának itteni állomásán ezúttal a műszaki területre, az építőiparra és vendéglátásra szakosodott iskola tárta ki kapuit. Ágazati bemutatóik – építőipar, épületgépészet, elektronika, fa- és bútoripar, gépészet, turizmus-vendéglátás – mellett a kormányhivatal foglalkoztatási osztálya, a rendőrség is kiköltözött tájékoztatóival az intézménybe. 

Fotó: Darók József 

A program célja, hogy a duális partnereiket bemutassák a diákoknak és a szülőknek. A partnerek vállalták, hogy saját standokon kiállítják ismertetőjüket, és foglalkozásokat tartanak a rézgyűrű hegesztéstől a szerszámosláda vagy a hungarocell nyúl készítésén, a klímaszerelésen át a villanyszerelésig számtalan szakmai fogással megismerkedhettek a diákok. Kísérőrendezvényként óvodásokat is vendégül láttak a mesterségek címere hete alkalmából, a kicsik az asztalos mesterséggel találkozhattak a faipari csarnokban, valamint tartottak egy rendkívüli szülői értekezletet, ahol a szülőket tájékoztatták a duális szakképzés részleteiről, illetve bemutatták számukra a szakképzési munkaszerződés szerkezetét. 

Fotó: Darók József 

A megnyitón jelen volt Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója és Hegedűs Zoltán kancellár. A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara támogatta a rendezvényt, részükről Beregszászi Ferenc duális képzési tanácsadó és Horváth János, a kamara Csongrád térségi alelnöke tisztelte meg a rendezvényt. 

Fotó: Darók József 

Ez a rendezvénysorozat az egész szakképzési centrumot érinti, korábban Hódmezővásárhelyen rendezték meg, március 26-án, jövő kedden Szentesre érkezik a Cégek piaca. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában