Többen sérelmezik a korlátozást, amit az önkormányzat balesetvédelmi és műszaki okokkal magyaráz

2024.03.04. 20:30

Egyirányú lett a Búza utca Vásárhelyen

Kovács Erika

A Búza utcában megváltozott a forgalmi rend. Fotó: Kovács Erika

Sérelmezik a Búza utcában élők, hogy az útfelújítás után egyirányúsították az utcájukat, így nehezebb megközelíteni a boltokat, a rendelőt, a gyógyszertárat, egyáltalán, a városközpontot. Ráadásul rossz minőségű utakon kerülhetnek csak. Azt is elpanaszolták, hogy „magas” lett az út, merthogy a felújítás abból állt, hogy egy réteg aszfaltot ráhúztak a régire.

A panasszal megkerestük az önkormányzatot. Azt írták válaszként, hogy a Búza utca aszfaltozása utáni lakossági fórumon, a lakók kifejezett többségi kérelmére egyirányúsították az utcát. 

A kérést a Közlekedési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület is megtárgyalta és jóváhagyta. A kérést az indokolta, hogy az új útpályaszerkezet mellett a sebesség is megnőtt és amikor két gépjármű találkozik, akkor az útpadka keskenysége miatt az ott lévő vízelvezető árok támfala leomlik. Az egyirányúsítás tehát balesetvédelmi és műszaki okok miatt jött létre és a jövő héten a lakók kérésére még kihelyezik a „kivéve kerékpárral” táblát is. Lakossági fórumon csak pozitív visszajelzés érkezett a lakók részéről 

– írták. 

Közöltük a hozzánk forduló panaszosokkal az önkormányzat válaszát. Szerintük, ha a felújított úton nőtt a sebesség, akkor elég lett volna kitenni egy 30-as sebességkorlátozó táblát. Az út szélessége nem változott. Azt mondták, a felújítás előtt is le kellett térniük az útról a jobb kerekükkel az autósoknak, mert korábban sem fértek el. Továbbra is úgy látják, maradhatott volna az utca kétirányú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában