Helyi közélet

2024.03.03. 12:30

Fiatalok bandáznak a leégett szentesi sportcsarnokban

Darók József

A sportcsarnok maradványai őrzést igényelnének. Fotó: Darók József

A 2021 decemberének végén leégett, szomorú látványt nyújtó Dr. Papp László Városi Sportcsarnokot az egykori bejáratánál drótkerítés védi, rajta a balesetveszélyre és távolmaradásra figyelmeztető táblával. A sötétedés után meglehetősen baljós kinézetű épület azonban egyesek számára csábító. 

Már korábban jelezte Krausz Jánosné önkormányzati képviselő, hogy a környéken lakók nehezményezik és aggódnak amiatt, hogy a területre gyerekek bejárnak, bemásznak, ellenőrizetlenül bent tartózkodnak, és előfordul, hogy azt telefonon keresztül közvetítik. Odabent valószínűleg valami szert is fogyasztanak, legalábbis a viselkedésükből erre lehet következtetni. Azt kérdezte a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, nem lehetne-e úgy lezárni az elhagyott területet, hogy ne legyen belőle még nagyobb baj.

Sajnos, ezzel a problémával nap mint nap küzdünk. Ha egy lyukat befoltozunk, csinálnak másikat. Legutóbb berúgták az üveg pánikajtót. Erre azért nem voltunk felkészülve, szögesdrót is lezárja a területet, de sajnos, kreativitásban túlszárnyalnak bennünket

 – válaszolta Rakk László, a sportközpont igazgatója. Hozzátette, most egy még nem nyilvános megoldáson gondolkoznak, bár utalt rá, hogy kamerarendszerről van szó, azonban szerinte az sem jelentene tényleges biztonságot a területen.

– Olyan sérülések érték a sportcsarnokot, illetve olyan a kialakítása, hogy csak 24 órás őrzéssel lehetne megoldani, de dolgoznak rajta – ígérte az újabb öt évre megbízott vezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában