Helyi közélet

2024.03.09. 13:07

Kereszt a szentesi kántor emlékére

Darók József

Szerény, de szívből jövő a megemlékezés, ahogyan Szilágyi László is élt. Fotó: Darók József

Halála után egy évvel már nem csak egy fa, hanem kereszt is őrzi Szilágyi László kántor emlékét Szentesen, a Kossuth téren. A Szent Anna templom sokak által jól ismert alakja tavaly februárban, 73 éves korában, váratlanul hunyt el. A plébánia és az önkormányzat, Laci bácsi baráti körével nem sokkal később, márciusban egy tulipánfát ültetett el emlékére a Kossuth téren, a kedvelt helyén. A héten a szépen növő fácska mellé egy vasból készült, fehérre festett kis feszület került a földbe, a kántor keretezett képét helyezte el rajta unokatestvére, Száraz József. 

Úgy gondoltam, megemlékezem a személyiségéről, szerényen, ahogy ő kérte, meg ahogy élt

 – mondta lapunknak az idős férfi. Szerinte ezen a területen, a tulipánfa mellett lesz a legjobb helyen. Egy közeli padon sok időt töltött a kántor, ide kötődött sok baráti beszélgetés. Unokatestvére elmondta, Bugyi Péterrel tartotta a legjobb barátságot Laci bácsi, de Józseffel, mint rokonával szintén sok időt töltöttek egymás társaságában. 

Később alumíniumkeretet kaphat a fotó, ami egyébként a fáról tett át a keresztre, megtisztítva, és keményfa keretbe helyezve. Az éppen itt, a Kossuth téri padon készült fotó Szilágyi Lászlóról jellegzetes, kifejező portrét rajzol. Száraz József reméli, a fiatalság nem itt éli ki a szórakozását. Sajnos a fácska szárán már vésés nyomai látszanak – mutatta.

A rokonságnak, a barátoknak, ismerősöknek testvéri tisztelettel készítette Száraz József – ennyit közölt szerényen, csendesen a kereszt állítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában