Helyi közélet

2024.03.14. 17:33

Koncertekkel és flashmobokkal ünneplik Bartók születésnapját

Koós Kata

Koncertekkel és flashmobokkal ünneplik Bartók születésnapját.

Fotó: Karnok Csaba

Másfél év után, a szemeszter elején visszaköltözött a rókusi kórházból a Tisza Lajos körúti épületébe a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara. A jövő héten a nagyközönség is megcsodálhatja az egykori szegedi Zenekonzervatórium megszépült belső tereit. Március 18. és 26. között rendezik meg ugyanis a III. Bartók Béla Művészeti Napokat a zeneszerző közelgő születésnapja apropóján. 

Nátyi Róbert, a BBMK dékánja elmondta, a város különböző pontjain meglepetés flashmobokkal, a kar hangversenytermeiben változatos hangversenyekkel, izgalmas előadásokkal, mesterkurzusokkal és háziversennyel várják majd a másfél hét folyamán a zenekedvelő érdeklődőket.

Nem titkolt tervünk, hogy a Fricsay hangversenytermet, illetve a Liszt kamaratermet sokkal jobban bevonjuk a város zenei életébe

 – mondta. 

A Bartók Béla Művészeti Napokon a kar minden tanszéke, minden tanszaka, valamennyi hangszere reflektorfénybe kerül. A nyitóprogram hétfőn Újváriné Illés Mária zenetörténész előadása Händel Rinaldo operájáról, továbbá a Traverata együttes hangversenye lesz. Kedden Tóth Péter zongoraművész tart mesterkurzust, majd a városi közönség előtt is nyitott hangversenyt. Szerdán a kar művész oktatói lépnek színpadra. 

A további napokon a kar koncertfúvós zenekara, a Magánének és a Fafúvós Tanszék hallgatói is koncertet adnak, de lesz rézfúvós- és kórushangverseny, Bartók-est és zenepedagógiai előadás is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában