Helyi közélet

2024.03.02. 17:15

Különleges portékák a gyálaréti garázsvásárban - Galéria

Klasszikus, hangulatos tavaszi garázsvásárt szervezett szombatra a Gyálaréti Művelődési Centrum. Ez azonban nemcsak kincsvadászati helyszín, hanem a közösségépítés fontos színtere is.

Tamási Anna Éva

Szinte senki nem távozott innen üres kézzel. Fotó: Karnok Csaba

Az érdeklődők több helyszínen kapcsolódhattak be az eseménybe, a művelődési házban asztalt biztosítottak a portékájukat árulni vágyóknak. Bizonyítandó, hogy azért mégiscsak a 21. században vagyunk, online is lehetett csatlakozni a garázsvásár programjához. Csupán egy egyszerű űrlap kitöltésével jelezni kellett, hogy ki, hol és milyen időintervallumban várja otthon is az érdeklődőket.

A művelődési centrumban hamisítatlan vásári hangulat várta a nézelődőket. A tágas térben baráti árakkal, kedves mosolyokkal fogadtak minket. Minden volt itt, mi szem-szájnak ingere: ruhák, csinos tipegők, papucsok, életnagyságú plüsskutya, könyvek, táskák, ékszerek, játékok, porcelánok, mindenféle használati tárgy, sőt, még a növények szerelmesei is elégedetten távozhattak. Én egy anyósnyelvnek nem tudtam ellenállni, fotós kollégám pedig könyvállományát gyarapította.

Az esemény megálmodója, Kozma Rita közművelődési szakmunkatárs lapunknak elmondta, az ötletet onnan merítette, hogy Szegeden és környékén egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hasonló jellegű rendezvények. Több művelődési házban is rendeztek már ilyent, Petőfi-telepen például rendszeresen szerveznek garázsvásárt.

Itt is mutatkozott rá igény a közösség részéről, és mi is úgy gondoltuk, sikeres lehet a dolog, hely van bőven, így belevágtunk. A művelődési ház csak az egyik helyszín

 – mesélte a szervező.

Hozzátette, hogy a gyálaréti intézményben egyébként is virágzó közösségi élet zajlik, sok színes programmal igyekeznek összehozni a helyi lakosokat és kedveskedni nekik. 

 

Mi a szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Házhoz tartozunk, egy intézmény vagyunk vele, és megpróbáljuk fellendíteni a kulturális életet. Van egy teljesen új helyszínünk az épületen belül, itt lesz majd tavasszal egy olvasókuckó és baba-mama klubot is tervezünk ide

 – mondta Kozma Rita.

Minden korosztály megtalálja tehát az érdeklődésének megfelelő programot, a fentiek mellett van nyugdíjasklub és színjátszókör is a művelődési házban.

Gyálaréten sok a betelepült kisgyermekes család, és próbáljuk ezeket az embereket a helyiekkel – akik még nem igazán ismerik egymást – közösséggé szervezni

 – fejtette ki az intézmény munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában