A fideszes képviselők szerint Márki-Zay Péter a város pénzét önmarketingre költi

2024.03.01. 18:00

Mi mögcsináljuk! – átragasztották a citylight táblák feliratait – Galéria

Márki-Zay Péter a saját szegénységi bizonyítványát állította ki, mert ha tényleg fejlődik a város, akkor nincs szükség, hogy hirdetőtáblák segítségével rágják ezt a vásárhelyiek szájába – ezt Cseri Tamás mondta pénteken, amikor átragasztották a citylight táblák feliratait.

Kovács Erika

Átragasztották a citylight táblák szövegét. A napokban Márki-Zay Péter pedig arra buzdította a támogatóit, ragasszák át a kormány hirdetéseit. Fotó: Kovács Erika

Tavaly decemberben, a karácsonyi vásár alatt kerültek a Hősök terére és a Kossuth térre az önkormányzat „Mi mögcsináljuk!” szlogenű citylight táblái.

„A kerékpárútra tesszük a propagandát!”

A világító reklámtáblákon, bár a vásárhelyi önkormányzat logója látható, de az ott közölt szövegek nagyon hasonlítanak Márki-Zay Péter polgármester kampánymondataira. Decemberben nyilatkozott erről lapunknak Benkő Zsolt és Cseri Tamás. A fideszes képviselők akkor úgy mondták, felháborítónak tartják, hogy a polgármester a város pénzéből kampányol.

Pénteken a két képviselő átragasztotta a reklámtáblák szövegét, többek között ezek lettek az új feliratok az önkormányzati hirdetőfelületeken: „Elbuktuk az iskolák felújítását!”, „Új hullámvasút épült a városban.”, „Elvettük a nyugdíjasoktól az alanyi jogon járó támogatást!”. A Kossuth tér egyik citylight tábláját az önkormányzat a kerékpársávra helyeztette, ott pedig az átragasztás után ez olvasható: „A kerékpárútra tesszük a propagandát!”

Milliárdokat buktak el

 Márki-Zay Péter a város pénzét önmarketingre költi. Nem a várost népszerűsíti, hanem saját magát. A kisebb fejlesztéseket, beruházásokat nagy eredményként próbálja eladni 

– mondta Cseri Tamás. Hangsúlyozta, nem leszólni akarják, hogy például játszóházat épített az önkormányzat, de nem ettől lesz egy város gyermekbarát.

 Mi, akik Vásárhelyen élünk, jól látjuk, hogy mennyi fejlesztés úszott el az önkormányzat miatt. Elég, ha csak az iskolák fejlesztésére, bővítésére gondolunk. Vagyis egy néhány tízmilliós játszóházat reklámoznak, közben milliárdos fejlesztéseket buktak el. Egy másik táblán azt hirdetik, hogy mindenkinél nagyobb támogatást adnak a rászoruló nyugdíjasnak, miközben a korábbihoz képest csak egyharmad annyi nyugdíjast támogatnak, 5000 helyett 1500-at

 – sorolta Cseri Tamás.

Lenne mire többet költeni

Benkő Zsolt arról beszélt, a fideszes képviselőket Márki-Zay Péterék meg sem kérdezték a költségvetés előkészítésekor.

 Ennyit a demokráciába vetett hitükről. Úgy látjuk, választási költségvetés készült, olyan fejlesztésekre szórják el a vásárhelyiek pénzét, amelyek nem fontosak. Sok tízmilliót elkölteni a vécé helyén kávézó építésére – úgy gondoljuk, erre semmi szükség a Kossuth téren. Javasoltuk, hogy a világító KRESZ-táblák, pinceszínház és más látványberuházások betervezett költségvetését, amelyek halaszthatóak lennének, inkább út- és járdafelújításra költsük, de leszavaztak bennünket

 – emlékeztetett Benkő Zsolt.

Cseri Tamás még megjegyezte, Márki-Zay Péter a saját szegénységi bizonyítványát állította ki ezekkel a hirdetésekkel, mert ha fejlődik a város, akkor nincs szükség, hogy hirdetőtáblák segítségével rágják ezt a vásárhelyiek szájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában