Helyi közélet

2024.03.12. 19:00

Mindszenti iskolások szereztek örömet az otthontalan kutyáknak – Galéria

A többnyire sanyarú előéletű kutyáknak, a mindszent ebrendészeti telep lakóinak gyűjtött adományt a helyi általános iskola egyik harmadikos osztálya. Személyesen adták át ajándékukat.

Tábori Szilvia

Mancs a kézben: a gyerekek akár az egész délután el tudták volna tölteni az ebrendészeti telepen. Fotó: Tábori Szilvia

Békés jószágok fogadták minap a helyi kisiskolásokat a mindszenti ebrendészeti telepen, ahol a terület egyre rendezettebb, és már tízből kilenc mentett állat gazdához vagy átvevő szervezethez kerül. Tavaly például a befogott negyvenegyből egy kivételével mind elhagyhatta a Miási úti telepet. 

A főként edukációs célú Tégy jót, és legyél példakép! pályázatra jelentkezett nemrégiben a Mindszenti Általános Iskola 3.b osztályának 18 diákja, azt vállalva, hogy eledelt gyűjtenek a helyi otthontalan állatok javára. Március 12-én, kedden kerékpárra pattantak, hogy megismerkedjenek azokkal, akiket segítettek.

Néhányuk kezdeti félénksége gyorsan feloldódott a kedves és egyértelműen jól szocializált ebek láttán; rövid idő elteltével a legtöbben már a sétáltatást szorgalmazták. Ebben a helyi ebrendészen kívül Dominika segített nekik, aki hetente akár kétszer megjárja a Szeged-Mindszent távot, hogy órákig foglalkozzon a nevelésben elmaradottabb kutyákkal. A gyorsabb gazdisodás reményében. A kutyarehabilitációt tanuló fiatal lány tavaly október óta vállal a telepen önkéntes feladatokat és segíti az örökbefogadást. 

A harmadikos csapat osztályfőnöke, Vigh Zoltánné pedig arról mesélt: egyértelműen hatalmas élmény ez a gyerekeknek, edukációs szempontból pedig különösen fontos. Ők kezdeményezték a gyűjtést, tevékenyen résztvettek a feladatokban és most pedig megismerték az ebrendészeti telep életét. Tanultak arról, hogy mit érdemes tenni, ha kóbor állatot észlelnek az utcán, ismerkedtek az örökbefogadási lehetőségekkel, a felelős állattartás építőköveivel, ahogy annak ellenkezőjével is. Látni rajtuk, hogy életre szóló élménnyel gazdagodtak – mondta. 

A gyerekek és az ebrendészeti telep is különösen hálás azoknak, akik adományaikkal segítették az iskolások kezdeményezését.

 
A teljes 3. b. osztály, akik részt vettek a nemes kezdeményezésben: Dobandi Bence, Idei-Kis Emma, Kocsis Luca, Kovalcsik Bence Áron, Kurucsai Ákos, Lakatos Jázmin, Lantos Natasa, Magyar János, Molnár Viola Gabriella, Némedi Szofi, Nyiri Zselyke, Rostás Adél Amira, Rudalic –Gémes Samuel, Szabó Mihály Ábel, Szabó Zorka Erzsébet, Tóth Fanni, Varga Bella Evelina, Verók Patrik

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában