Klárafalva

2024.03.23. 11:00

Pezseg az élet a közösségi házban

Szabó Imre

Süteménykóstolót is tartottak.  Fotó: Klárafalva önkormányzata

Érdemes volt tavaly felújítani a közösségi házat Klárafalván: a legutóbb itt megtartott színházi előadás például telt házas volt – tájékoztatta a Délmagyarországot Boros Zsolt polgármester. 

Mint nemrégiben megírtuk, az épület korszerűsítésére, amely régi vágya volt a falu lakóinak, a múlt évben pályázati forrásból 50 millió forintot költöttek. Ez a közösségi élet fontos színtere: ünnepségek, klubestek, kulturális programok otthona – itt tartották például az esztendő első rendezvényét, az újévi koncertet. Most pedig egy sikeres színielőadás igazolta, hogy nagy igény van rá. Mint megtudtuk, ezúttal a szatymazi színjátszó kör vendégszerepelt, amely egyébként már másodjára járt Klárafalván. Ezúttal – telt ház előtt – a Petőfi elmegy című darabot adták elő, amelynek az érdekessége az volt, hogy a község polgármestere, Barna Károly is szerepet kapott benne. 

Fotó: Klárafalva önkormányzata

A sikeres előadás után azonban még egy programnak, egy süteménykóstolónak is otthont adott a közösségi ház. A finomságok versenyéről Magyar Ferencné vihette haza a vándorserleget a Havas háztető fantázianevű csemegével, az első díjat pedig Frank Dezsőné zselatinos süteményével. A második Tamás Rózsa, a harmadik Gombos Antalné lett.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában