Helyi közélet

2024.03.01. 19:34

Válogatott vízilabdázók osztották a szeretetlevest – Galéria

Válogatott, szegedi vízilabdázók is ételt osztottak a hajléktalanoknak és rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat jótékonysági Felebarát programján. A sportolók saját költségükön biztosították a húsalapanyagot a kétszáz adag leveshez.

Koós Kata

A sportolók nem először vettek részt jótékonysági akcióban. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Magyar Református Szeretetszolgálat küldetése, hogy egész évben támaszt nyújtson a rászorulóknak, segítséget a mindennapi terhek hordozásában. Mándi Ferenc, a szeretetszolgálat vármegyei adománykoordinátora elmondta, hogy ennek a missziónak egyik fontos része az immár második éve futó Felebarát program, amelynek keretében a téli krízisidőszakban tűzifával, élelmiszercsomagokkal és meleg ételosztásokkal segítik a nélkülözőket. 

A Felebarát program arról szól, hogy krisztusi szeretettel ott álljunk a rászorulók mellett, és támogassuk őket a nehéz időkben 

– magyarázta. 

Pénteken a Kálvin téri református templom mellett osztottak ki 120 adagnyi meleg húslevest a segítségkérőknek, akik között voltak hajléktalanok, nehéz anyagi helyzetben lévő idősek és nagycsaládosok is. A szegedi ételosztás napján további 30 adag ételt Deszken osztottak szét, 50 adagot pedig a hódmezővásárhelyi hajléktalanellátás részére adtak át támogatásként. A leves elkészítését a Falusi Tekercs gyorsétterem vállalta, a húsalapanyagot pedig a Szegedi VE  csapattagjai ajánlották fel. A férfi és női vízilabda csapatokból több játékos, Tóth Flóra, Bocskai Edit, Sánta Dániel és Horváth Zsombor személyesen is részt vett az ételosztásban.

 Úgy gondolom, hogy sportolóként kötelességünk, hogy ott segítsük az embereket, ahol tudjuk, úgyhogy nagy örömmel jöttünk. Korábban is részt vettünk már több jótékonysági akcióban. Így, hogy saját kézzel adjuk át a levest, sokkal közelebb tudunk kerülni az emberekhez. És látva, hogy egy-egy tál étel mennyit tud jelenteni, sokkal jobban tudjuk értékelni a saját helyzetünket is 

– mondta Sánta Dániel válogatott vízilabdázó, az SZVE csapatkapitánya.

Mándi Ferenc kiemelte, a szegedi sportolók országos viszonylatban kiemelkedő nagylelkűséggel és aktivitással támogatják rendszeresen a rászorulókat. Kitért arra, hogy a vízipólósok mellett a kézilabdázók és a kosárlabdázók is segítették már jótékonysági programjaikat.  

Azt is elmondta, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat a téli krízisidőszakban kiemelt támogatotti célcsoportjának tekinti a hajléktalanokat, ezért a fővárosban heti rendszerességgel teajáratot üzemeltetnek az utcákon és aluljárókban élők megsegítésére, továbbá Szeged mellett melegétel-osztásokat szerveztek már Miskolcon, Debrecenben, Alsóörsön és Budapest agglomerációjában is.

Az MRSZ Felebarát programja támogatható március végéig a 1358-as adományvonal hívásával, vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában