Helyi közélet

2024.03.02. 12:56

Vidám nőnapot tartottak Bakson - GALÉRIA

A baksi faluház március 9-én a gazdabálnak ad majd otthont, ezért a nők köszöntését egy héttel előrehozták a településen. Köszöntő, virág, műsor, pörkölt és rétes várta őket szombaton a Kecskeméti Józsefné szervezte eseményen.

Imre Péter Géza

A nőket virággal köszöntötték a baksi ünnepségen. Fotó: Imre Péter

A nyugdíjas korú nők köszöntését Kecskeméti Józsefné Marika szervezte korábbi mozgáskorlátozott csoportjának – akárcsak tavaly –, de idén több szponzor is a kezdeményezés mellé állt, így faluszintűre terjesztette, és minden idősebb hölgyet vártak a faluházi rendezvényre. 

Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek és együtt vagyunk

 – közölte bevezetőjének végén, majd átadta a szót Búza Zsolt polgármesternek.

A nők teremtik meg a családi melegséget, biztosítják a férfiaknak, párjaiknak a biztos hátteret a mindennapokhoz. Nem véletlenül mondják, hogy minden sikeres férfi mögött ott van egy asszony. Nekik adatott meg az az áldás, ők képesek arra, hogy gyerekeket szüljenek és anyaként gondoskodjanak szeretteikről, vigyázzanak az egész családra. Most is megtesznek mindent, hogy kiharcolják és érvényesítsék jogaikat, és ez így van jól. Vallom, hiszem, hogy a nők visznek előre mindent, sokat tesznek a már említett családért és azon keresztül településükért, az országért és a világért. Drága hölgyek, szép asszonyok boldog nőnapot! 

– mondta Búza Zsolt. 

Megemlítette, hogy Magyarországon 1948 óta ünnepeljük meg a gyengébbik nemet. Ezután, megköszönve Marika áldozatos munkáját, azért, hogy ismét létrejöhessen a jó hangulatú rendezvény, mutatós pálmával ajándékozta meg. Utána még felhívta a figyelmet a Pünkösdi Piknik című községi rendezvényre, és azt is elmondta, hogy 2025-re megvalósul a baksiak nagy álma, a belterületet is érintő kerékpárút.

A köszöntőket követően a virágokat Búza Zsolttól és Dobos Péter külsős alpolgármestertől kaptak meg az ünnepeltek. A szegedi Talent Tehetségkutató Énekstúdió nívós, vastapsos műsort adott elő könnyűzenei és operett slágerekből a megjelenteknek. Az egyik legnagyobb sikert a „Nemcsak a húszéveseké a világ” aratta, többen együtt énekelték az előadóval, végig tapsoltak és volt vonatozás is. Zárásként jöhetett a Marika férje, Kecskeméti József és fia, Szabolcs készítette köröm- és fülpörkölt – amit ezen a napon a férfiak szolgáltak fel –, majd a rétes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában