Március 1-jétől emeltek árat, konyhahasználattal 12 ezer forint az óránkénti díja

2024.04.05. 18:50

Alig bérli ki valaki az új-kishomoki közösségi házat, olyan drága

Benkő Zsolt képviselő új-kishomoki fogadóóráján arra is kíváncsiak voltak a lakosok, hogy a településrészen nemrégiben átadott közösségi ház lakossági bérleti díja miért olyan magas, hogy szinte megfizethetetlen. A képviselő rákérdezett erre a legutóbbi közgyűlésen.

Kovács Erika

Walterné Böngyik Terézia, a helyi akciócsoport elnöke és Benkő Zsolt önkormányzati képviselő a Szikes utcai közösségi ház előtt.

Fotó: Kovács Erika / Archív fotó

Felháborodásuknak adtak hangot az új-kishomokiak, hogy az önkormányzat cége, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt. a kishomokiaknak is óránként 10 ezer forintos bérleti díjért adja ki az uniós és hazai forrásból készült el a közösségi házat. Érdeklődöm, van-e valamilyen napidíj, vagy más konstrukció, amellyel az ott élők előnyösebb áron bérelhetnék ki a családi rendezvényeikhez az épületet? Aki mondjuk reggel 8-tól este 8-ig bérelné, az 120 ezer forintot fizethet. Úgy tudom, idén március 1-jéig 5 ezer forint volt az óránkénti összeg

 – mondta a képviselő. Azt is kiemelte, tíz éve dolgoztak azon, hogy forrást találjanak az intézmény felépítésére, ami azért jött létre, hogy a kishomokiakat szolgálja. Ilyen bérleti díjak mellett ez nem valósul meg.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester elmondta, a rendszeres, kétórás programokért alkalmanként 2 ezer forintot kell fizetni.

Kiderült, március 1-jétől konyhahasználat nélkül 10 ezer, konyhahasználattal 12 ezer forint/óra az új-kishomoki közösségi ház bérleti díja, négy órán túl konyhahasználat nélkül 8 ezer, konyhahasználattal 10 ezer forint/óra.

Márki-Zay Péter polgármester szerint az óránkénti 10 ezer forint nem is olyan drága, mert a falusi művelődési házakat 80-100 ezer forintért adják ki lakodalmakra. A HVSZ Zrt. illetékese azzal érvelt, ingatlanszakértő segítségével állapították meg az árakat, a piaci helyzetet is figyelembe véve. Ezek az árak azokra az eseményekre érvényesek, amelyek nincsenek benne a hódmezővásárhelyi eseménynaptárban. Megvizsgálják, hogy az kishomokiaknak hogyan tudnák olcsóbban kiadni az ingatlant.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában