Helyi közélet

2024.04.04. 09:00

Alma valutáért cserélhetünk növényeket Vásárhelyen

Tábori Szilvia

A növény cserebere közösség tagjai örömet cserélnek örömért. Illusztráció: Czinege Melinda

A közösségi oldalon immár kétezer tagú Növény Cserebere Közösség Hódmezővásárhely megrendezi első személyes találkozóját április 5-én, pénteken délután 17 és 19 óra között. A Tabáni templom melletti kis piacon tartandó eseményen kizárt a pénzforgalom, ha valakinek nincs cserélendő növénye, valutával is fizethet. Utóbbi lehet gyümölcs vagy akár virágmag. Mint azt a csoport alapítója, Gyarmati Dorka lapunknak elmondta: a cserebere oldal tagjai közül sokan szinte a semmiből, minimális tudással vágtak bele a kertészkedésbe, majd a gyakorlottabbak segítségével felvirágoztatták udvarukat. 

– Közösen fejlődünk szinte lépésről lépésre. A kertészkedést áthatja egyfajta pozitív hangulat, az életigenlés, a természet iránti gondoskodás öröme. Úgy vélem ezért bővül olyan ütemesen a két éve, még a covid idején alakult közösségünk – magyarázta Gyarmati Dorka. Mint mondta: a hasonló érdeklődésű és szellemiségűek gyorsan barátkoztak egymással, ezért is szervezték az első személyes piacot. Szívesen látják azokat is, akik csak nézelődni, ismerkedni szeretnének, netán egy jókedvű esemény részesei lennének. 

A szervezőcsapatnak, élükön Dorkával, eleinte voltak kétségei, ám alaptalanul. Mint kiderült szájhagyomány útján szélsebesen terjed a pénteki esemény híre, így sokan készülnek növényekkel, van aki helyhiány miatt egy feleslegessé vált egész bokrot kínál majd. 
Rossz időben a tabáni olvasókörbe vonul a csapat, egyébként pedig a templom melletti piacon, a Szerencse utca–Pálffy utca–János utca találkozásánál várják az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában