Helyi közélet

2024.04.15. 14:54

Berúgta a kampánymotort Botka László

Négy új emberrel és a másik tizenöt régi barátjával vág neki az önkormányzati választásoknak Botka László. Szeged polgármestere ezt hétfőn jelentette be a Széchenyi téren, a legfontosabb feladatnak pedig a BYD autógyár építésének levezénylését nevezte.

Suki Zoltán

Új nevek Botka László csapatában. Fotó: Karnok Csaba

Az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben, az ellenzéki pártok támogatásával újraindul Szeged polgármesteri székéért Botka László. A polgármester a Széchenyi téren jelentette be, hogy az egyesület jelöltjei indulnak a város tizenkilenc választókörzetében. Botka László csapatában az öt évvel ezelőttihez képest lesz egy kis változás, négy új képviselőjelöltet mutatott be.

Új a Botka-csapatban Komjátiné Nagy Jusztina, akit Kiskundorozsmáért és Szentmihályért küld harcba a polgármester. Ismerős név Jávorszky Iváné, aki sokáig az IH Rendezvényközpontot vezette. Ő most Gyálaréten, Klebelsberg-telepen és Kecskésen indul. Tarjánt Mellár Tamással akarja behúzni Botka László, aki szerint Mellár Tamás fiatal és energikus. A negyedik új szereplő pedig Körmendi Zoltán, újszegedi képviselőjelölt, aki egyébként pedagógus. 

Vagyis nem indul a nyári választásokon újra Hekáné Szondi Ildikó, aki a belváros képviselője volt, és Kecskés képviselője, Simon-Fiala Donát. Az újszegedi Joób Márton a ciklus közben hagyta ott a csapatot, és függetlenként folytatta a munkát. Az egyik tarjáni körzetben pedig a KDNP-s Kothencz János a képviselő.

Botka László még a képviselőjelöltek bemutatása előtt meglepő módon a kormányt dicsérte. Az mondta, hogy a kormány mindent megtett azért, hogy a BYD gyár Magyarországra jöjjön. Több magyarországi helyszínt is ajánlott, Szeged pedig sikeresen tárgyalt.

A polgármester azt is mondta, hogy az elkövetkező évek egyik legnagyobb feladata a BYD elektromos-autógyár megépítésének a levezénylése lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában