Szállásadókat támogat a mórahalmi önkormányzat

2024.04.26. 21:00

György-napi pikniket rendeztek a Murányi Vendégházban – Galéria

Egyszerre sikerült családiasra és ünnepélyesre a mórahalmi Murányi Vendégház György-napi piknikje, amelyet az önkormányzat segítségével rendeztek a vendéglátók. A program főhajtás volt a névadó, városalapító Murányi György tanácselnök előtt és kellemes délutáni, élőzenés buli a mórahalmi naplementében.

Arany T. János

Kellemes beszélgetések, baráti társaság, finom ételek. György-napi pikniket rendeztek a mórahalmi Murányi Vendégházban. Az ingyenes rendezvény első volt a sorban. Fotó: Karnok Csaba

György-napi pikniket rendeztek a mórahalmi Murányi Vendégházban. A rendezvénnyel indult el a Nyitott kapuk rendezvénysorozat. Az egyik vendég, ötletgazda, Balogh-Stampf Mariann, a Móra-Tourist Nkft. ügyvezetője elmondta, jó ideje téma volt, hogy ilyen rendezvényeket támogasson a város. Eddig fejlesztésre, beszerzésekre írtak ki pályázatokat, most ingyenesen látogatható programok szervezésében támogatnak Mórahalmon működő szálláshelyeket. Az önkormányzat támogatásával megvalósuló rendezvénysorozat első állomása volt a Murányi Vendégház, ahol remekül sikerült a családias piknik.

A gyerekeket ugrálóvár, hinta, homokozó, kézműveskedés, a felnőtteket házi bor, pálinka, aprósütemény várta. A kert végében a házigazda Duka Félix Pápai Péterrel, a mórahalmi szakképző iskola szakács szakoktatójával homokháti slambucot készített gazdagon. Házikolbásszal, darált hússal gazdagították a pörköltalapot, amelyben vízzel felöntve megfőzték a krumplit, majd végül a tésztát. Míg az étel csendesen rotyogott, a házigazda egyik veje, Ábrahám Norbert partnerével adott kamarakoncertet. A köszöntőben Duka Félix egy másik oldalát megismerhették a jelenlévők: Félix papiként említették az elérzékenyült házigazdát.

Felelevenítették a vendégház névadóját, Murányi György tanácselnököt, aki a házat építette, és a város egyik alapítói közé tartozik. Mint elhangzott, Gyuri bácsi 1998-ban elsőként fogadott vendégeket Mórahalmon. Szinte két kezével építette fel a házat, ő volt a kőműves, az asztalos, és a sors úgy hozta, hogy ugyanilyen ezermester férjei lettek unokáinak, így a felújított házban sok minden az ő kezünk munkáját dicséri.

A múltidézés és a megható családi pillanatok után következett a vacsora, majd a nap lemenő fényében baráti beszélgetésekkel ért véget az első mórahalmi nyitott kapuk piknik a Murányi Vendégházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában