Helyi közélet

2024.04.12. 20:00

Három vetélytárs ellenében újrázna Farkas Éva Erzsébet

A jelenleg hivatalban lévő polgármester, Farkas Éva Erzsébet közösségi oldalán jelentette be, hogy ismét indul a városvezetői tisztségért. Vele együtt eddig négyen jelezték, hogy vezetnék a Maros-parti várost.

Szabó Imre

 Makó ma egy erős és büszke város, hiszem, hogy ezt elsősorban annak az összefogásnak köszönhetjük, amit együtt hoztunk létre az elmúlt 10 évben

 – áll többek között azon a szórólapon, amelyen Farkas Éva Erzsébet, Makó jelenleg hivatalban lévő polgármestere bejelenti: a Fidesz-KDNP jelöltjeként ismét a választók bizalmát kéri a tisztség elnyeréséhez. A szórólap fotóját hivatalos közösségi oldalán osztotta meg. Jelenleg második ciklusát tölti a város élén, első alkalommal 2014-ben választották meg. 

IMG_8685
Fotó: Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet a szórólapon az eddig elért eredményekre emlékeztetve azt írja, többek között munkahelyeket teremtettek, fejlesztették az oktatási, egészségügyi és sportlétesítményeket, országosan is egyedülálló családtámogatási és szociális támogatási rendszert alakítottak ki. Megemlíti a Hagymatikum új részlegének átadását is, amire a turizmus új korszakának nyitányaként hivatkozik. Hangsúlyozza: az elmúlt 10 évben a település soha nem látott fejlődésen ment keresztül.

Makón – vele együtt – eddig négyen jelezték valamilyen formában, hogy megmérettetik magukat a városvezetői megbízatásért. Mucsi Tamás, aki az előző választás alkalmával is próbálkozott – jelenleg a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője –, már március közepén közölte közösségi oldalán, hogy az ellenzék polgármester-jelöltje szeretne lenni. A Jobbik színeiben képviselői mandátumot szerzett Zeitler Ádám a Lokálpatrióták nevű egyesület jelöltjeként hirdette meg indulási szándékát, a Mi Hazánk Mozgalom pedig éppen a napokban mutatta be sajtótájékoztatóján polgármester-aspiránsát, Modok Csabát. 

Az önkormányzati választásokat június 9-én rendezik meg. Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is polgármester-jelöltté válhasson a Maros-parti városban, 300 helyi lakos ajánló kézjegyét kell megszereznie. A kampány hivatalosan április 20-án indul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában