Helyi közélet

2024.04.12. 15:30

Magyarország 9 éve védi a határait

Suki Zoltán

Magyarország kilenc éve védi szilárdan a határait, míg Brüsszel csak ösztönzi a migrációt. Fotó: Karnok Csaba

Az idei soros magyar európai uniós elnökség lehetőséget adhat a már régóta megakadt nyugat-balkáni bővítés előmozdítására és az illegális bevándorlással szembeni fellépés erősítésére 

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy lakossági fórumon. A miniszter emlékeztetett, hogy az év második felében a magyar kormány határozhatja meg, hogy mi kerülhet napirendre az Európai Unió Tanácsában, ami két ügyben is komoly lehetőséget jelent: az egyik a bővítés, a másik a migráció.

Az illegális bevándorlásról szólva elmondta, hogy Magyarország kilenc éve védi szilárdan a határait, míg Brüsszel csak ösztönzi a migrációt, miközben Afrika népessége a következő húsz évben 750 millió fővel fog emelkedni, s ezeknek az embereknek a helyben tartásához munkahelyekre, iskolákra, egészségügyi ellátásra lesz szükség.

Ehhez képest ahelyett, hogy ezen gondolkodnánk, migrációs paktumot fogad el az Európai Unió, ami biztatja a bevándorlást, szervezi, menedzseli. És a Frontex nevű ügynökség is, amit ajánlgatnak nekünk, hogy majd segít megvédi a határt, az egy utazási iroda

 – fogalmazott a miniszter.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában