Lázározott, orbánozott, álellenzéki árulózott a hódmezővásárhelyi polgármester

2024.04.12. 10:51

Márki-Zay Péter a politikai ellenfeleit alázta egy félórás videóban

Több mint fél órás videóban alázta politikai ellenfeleit Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. A videó a városháza polgármesteri irodájában készült, a felvételhez valószínűleg a hivatal infrastruktúráját használta. Nem maradt el a lázározás és az orbánozás sem a kampányvideóból.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter megdöbbentő hangnemben beszélt a politikai ellenfeleiről. Archív fotó: Teknős Miklós /MW

Nagyon felzaklathatta Márki-Zay Pétert, hogy Grezsa Istvánt indítja ellene a Fidesz-KDNP. Többek között úgy alázta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, hogy Grezsa István „majd átműtteti magát nőnek”. Márki-Zay Péter nem kímélte Kovács Pál polgármesterjelöltet sem.

A vásárhelyi polgármester csütörtök esti ámokfutását Herczeg Sándor hódmezővásárhelyi politológus sem hagyta szó nélkül.

– Márki-Zay Péter azonnal szükségét érezte, hogy reagáljon arra, miszerint Grezsa István a Fidesz polgármesterjelöltje. Mindezt egy közel 32 perces videóban tette meg. Az első 6 percből idéznék.

Kovács Pálról: „Stockholm-szindrómás SS-tiszt”, Kis Andreáról, Krupiczer Ferencről és Tatár Zoltánról: „álellenzéki árulók”. Azon vásárhelyiekről, akik nem úgy gondolkoznak, ahogy ő: „Agyalágyult”. A Népkerti sörözőről (ahol egyébként a saját alpolgármestere is többször fellépett): „Fidesz-kocsma”. Grezsa Istvánról: „Grezsa István majd átműtteti magát nőnek”. Lázár Jánosról: „István nevű nő lett volna az ideális jelölt”. A mintegy 11-13 ezer főre tehető, Fideszre szavazó vásárhelyiről: „Nemváltó műtétről ábrándoznak ezek az aberráltak”. Végül még egyszer Grezsa Istvánról: „Hogy nő vagy nem nő Grezsa István, az majd a nemváltó műtét után kiderül.”

S ezt az első 6 percben már összehozta.

Mi továbbhallgattuk a videót. Szél Istvánnal kapcsolatban például azt mondta, valamiért Székkutason nem indítják újra, „van egy ilyen visszavont polgármesterük, nem szeretném a Fidesz terminológiájával azt mondani, hogy bukott polgármester”. A Márki-Zay Péter által „visszavont polgármesternek" titulált Szél István egyébként éppen a napokban jelentette be, hogy Székkutas központjának felújítására 650 millió forintot nyertek. Egy területre ilyen nagyságrendű fejlesztést Hódmezővásárhely az utóbbi időkben nem tud felmutatni.

Márki-Zay Péter azt is mondta, ha Grezsa István lesz a polgármester, „akkor nemcsak ATEV bűz lesz szabadon, hanem akkugyárak is jöhetnek” Hódmezővásárhelyre. A hallottak alapján elképzelhető, hogy újabb perekre is számíthat a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában