Helyi közélet

2024.04.21. 18:27

Megint nagyot buliztak az egyik mórahalmi utcában – Galéria

Suki Zoltán

Összehozza az utca és a város érdeklődő lakóit a rendezvény.

Fotó: Karnok Csaba

Szombaton rendezték meg a második Mórahalmi JATE rendezvényt, azaz a mórahalmi József Attila utcai Találkozások és Elmélkedéseket. Haumann-Ujvári Zsuzsanna, a szervező elmondta, hogy ő nem is született mórahalmi, 13 éve költöztek a településre, vagyis – ahogy fogalmazott – „gyüttmentnek” számít.

 Tavaly hívtam életre ezt a közösségi programot, ami összehozza az utca és a város érdeklődő polgárait, és tisztelgünk utcánk névadójának munkássága előtt

 – tette hozzá a szervező.

Mivel a József Attila utcáról van szó, a költészethez kapcsolódó események is voltak a rendezvényen. A megnyitó például megzenésített versek előadásával és egy kórus fellépésével kezdődött. Utána verseket szavaltak és volt egy sakkverseny is, ugyanis a költőnek egyik hobbija a sakkozás volt, ráadásul az utcában lakik egy sakkoktató is. A nap vége felé pedig előkerültek a lovaskocsik, és természetesen az ételek sem maradtak el. Az utcabeliek az önkormányzattól kaptak bivalyhúst, amit bográcsban főztek meg, de szinte mindenki vitt magával valamilyen harapnivalót, amit közösen fogyasztottak el.

A tavalyi rendezvény akkora siker volt, hogy Nógrádi Zoltán, a település polgármestere pályázatot írt ki, hogy más utcák is rendezzenek hasonlókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában