Helyi közélet

2024.04.03. 16:00

Tesla-teszttel nyerhetnek az iskolák

A Szentesen májusban bemutatandó Nikola Tesla – Végtelen energia című musicalt népszerűsíti az az online vetélkedő, amivel a város diákjait szeretnék megmozgatni – a szó szoros értelmében is. A játékban legaktívabb iskolák sportszerekkel gazdagodhatnak, a fődíj egy ingyenes sulibuli.

Darók József

A Pollák-technikum készítette a Tesla-musical szentesi honlapját. Fotó: Darók József

A május 31-én a Kurca partjára érkező látványos musicalshow jegyértékesítésében a kitűzött cél hetven százalékát már elérték

 – árulta el Szabó Zoltán Ferenc polgármester az üdülőközpontban tartott sajtótájékoztatón. Az esemény népszerűsítésének céljával találtak ki egy játékot. 

Fotó: Darók József

A Tesla-teszt az iskoládért elnevezésű online vetélkedő minden szentesi diáknak szól, akik a kvíz kitöltésével nemcsak hasznos új, természet- és társadalomtudományi ismereteket szerezhetnek, de még sporteszközökkel, köztük dartstáblával, pingpongasztalokkal, labdákkal, úszódeszkákkal is támogathatják az iskolájukat 

– hangzott el. Minden iskola díjazásban részesül, ahol a tanulók összlétszámához viszonyítva a kitöltésre jogosult diákok legalább 50 százaléka részt vesz az online vetélkedőn. Fontos azonban, hogy egy diáknak csak egyszer van lehetősége kitölteni. Ezzel viszont már mindegyikük nyer, hiszen egyszeri belépőt nyernek az üdülőközpontba, amit június 30-ig használhatnak fel. A minél több kitöltésre az is ösztönözheti a tanulókat, hogy a főnyeremény egy ingyenes, nagytermes sulibuli az ifjúsági házban, amihez a DJ-t és a szuper fény- és hangtechnikát is megnyerheti a győztes iskola.

A Pollák-technikum diákjai készítették a Tesla-musical honlapját, ahol a teszt is található. A 12.b osztályt képviselő Táborosi Ákos számolt be a csapatmunkáról, amit az utolsó napig lelkesen csináltak. 

A teslamusical-szentes.hu oldalon gyakorlatilag az összes információt elolvashatják, ami segítségükre szolgál a kitöltéshez, és amivel a tudásuk is bővül

 – mutatta be a felületet és a fontos menüpontokat Kovács Attila, a technikum igazgatója. Az iskolák közötti tabella is figyelemmel követhető az oldalon, ami további motivációt jelent a diákok mozgósításához. 

A sajtótájékoztató után, szerdán délben elindult a játék, és április 24-én 12 óráig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában