Helyi közélet

2024.05.17. 17:00

67 laptop makói tanulóknak - Galéria

Szabó Imre

Az új eszközöket a diákok addig használhatják, amíg az intézménybe járnak. Fotó: Szabó Imre

A napokban korszerű laptopokat kapott a Makói Általános Iskola összesen 67 diákja, akik az 5. és a 6. osztályba járnak. Ezeket pályázati támogatásként nyerték: a Klebelsberg Központ még 2022-ben indította el a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés elnevezésű országos projektjét, amelynek felhívására szülők jelentkezhettek. Az intézménybe egyébként – hasonló módon, de egy másik korosztálynak – már tavaly novemberben is érkezett 40 laptop. 

Az eszközöket Farkas Éva Erzsébet polgármester, Miklós Anikó tankerület-vezető és kollégáival együtt Borkáné Dudás Mónika igazgató osztotta ki. Utóbbi elmondta, a felsősök számára szinte már természetes a digitális oktatás, ami megköveteli a hozzá szükséges jó eszközöket. Ezek révén hozzáférhető a tananyagok jelentős része és ily módon kell nagyon sok feladatot megoldaniuk. Természetesen olyan programokat is telepítettek rájuk, amelyek lehetetlenné teszik, hogy a gyerekek nem kívánt tartalmakkal is találkozzanak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában