Ibolya Csenge a vásárhelyi polgármesterről: Hagyja békén a politikát, a politika már békén hagyta őt!

2024.05.24. 11:30

Apáti Bence: Ma már minden ellenzéki párt levetné az „össze Márki-Zayozott” ruháját

Apáti Bence szerint Márki-Zay Péter olyan, mint az egyszeri japán katona, aki nem tudja, hogy véget ért a háború és még mindig harcol. Márki-Zay Péter, akitől a szövetségesi is elfordultak, sem hitte még el, hogy vesztett – erről csütörtökön este a Népkerti Sörkert közéleti beszélgetésén esett szó.

Kovács Erika

Grezsa István beszélgetett Ibolya Csengével és Apáti Bencével. Fotó: Kovács Erika

Ibolya Csenge, a Megafon influenszere és Apáti Bence Harangozó Gyula-díjas balettművész, publicista volt a Népkerti Sörkert vendége. A beszélgetést Grezsa István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje vezette. Szó esett a migrációról, a háború esetleges eszkalációjáról, a szlovák miniszterelnök elleni merényletről, de ugyancsak téma volt Magyar Péter is.

– Nőként csak szörnyülködni tudok, hogy a baloldal felemelt egy nőbántalmazót. Aki olyan dolgokra volt képes a családjával, mint Magyar Péter, mire lenne képes a barátaival szemben, vagy netán, ha hatalomra kerülne, akkor az országgal? Egy ilyen embert nem szabad hatalomhoz juttatni – mondta Ibolya Csenge.

– Eltelik néhány év és politikatörténeti oktatásokon verik majd a nebulók fejébe, hogy ilyen a világon nincs, hogy a frusztrált baloldal azért emel a vállára valakit, mert lehallgatta a feleségét egy magánbeszélgetésen. Miután nem tudta tovább szívni a vérét, akkor dobbantott és árulóként a baloldal messiása lett – közölte Apáti Bence, aki szerint ha Bayer Zsoltot egyszer „megsütné a nap” és kijelentené, hogy már nem szereti a Fideszt, akkor a baloldal őt is felemelné és imádnák.

A közéleti beszélgetésen Márki-Zay Péter is szóba került.

– Ez egy bolond! – jelentette ki Ibolya Csenge. Hozzátette, ha nem frusztrálná, hogy egy olyan gyönyörű várost, mint Hódmezővásárhely egy ilyen ember vezet, akkor azt mondaná, szórakoztató. – De ne ezzel a várossal szórakozzon! Hagyja békén a politikát, a politika már békén hagyta őt! – mondta.

Apáti Bence pedig futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert.

– Ma már minden ellenzéki párt próbálja levetni a 2022-ben „össze Márki-Zayozott” ruháját. Abban reménykedem, hogy lassan Hódmezővásárhely lakossága is megérti, hogy ez az ember alkalmatlan nemcsak arra, hogy egy országot vezessen, hanem hogy egy várost is. Egy ember, akit tönkrevertek országosan, akit mindenki megtagadott, még mindig nem hiszi el, hogy vesztett. Olyan, mint az a japán katona, aki nem tudja, hogy véget ért a háború és még mindig harcol.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában